Завдяки одному фрукту у вас вийде розкішна свинина: усі подумають, що ви замовили м’ясо у ресторані

Читать на русском
Автор
681
Вийде дуже незвично
Вийде дуже незвично. Фото napensii.ua

То м’ясо ви ще не готували

Соковита, ніжна свинина — чудовий варіант для сімейної вечері. Якщо ви вже готували її в пікантному соусі з кунжутом, то саме час для експериментів.

Тим більше, що завдяки одному фрукту у вас вийде надзвичайно смачне м’ясо. Хто б міг подумати, що цей фрукт – ківі. Додайте його при приготуванні свинини й пальчики оближете від насолоди. Майонез у рецепті "На пенсії" можна замінити сметаною або густим йогуртом, а сир підійде будь-який, який добре плавиться.

Як приготувати свинину з ківі

Інгредієнти:

  • свинина (биток) — 600 г;
  • твердий сир – 100 г;
  • майонез (сметана, густий йогурт) – 80 г;
  • ківі – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • олія рослинна – 2 ст. л.;
  • сіль, чорний перець — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо нарізаємо на шматочки однакової товщини близько 1 — 1,5 см, кожен злегка відбиваємо з двох боків кухонним молотком, солимо і перчимо.
  2. Чистимо ківі та цибулю. Ківі нарізаємо тонкими кружальцями, цибулю — тонкими півкільцями.
  3. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, обсмажуємо на середньому вогні м’ясо з двох сторін до золотистої скоринки та викладаємо потім у змащену олією форму. Змащуємо зверху майонезом.
  4. У ту ж сковороду викладаємо цибулю та обсмажуємо її на середньому вогні до золотистого кольору, періодично помішуючи. Викладаємо у форму для запікання на м’ясо.
  5. На кожен шматок м’яса викладаємо кілька кружечків ківі, а зверху розподіляємо твердий тертий сир.
  6. Відправляємо все в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин або до появи хрусткої сирної скоринки.

Раніше ми розповідали, що найкраще готувати із різних частин свинини. Вам знання знадобляться.