Завдяки одному фрукту у вас вийде розкішна свинина: усі подумають, що ви замовили м’ясо у ресторані
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 681
То м’ясо ви ще не готували
Соковита, ніжна свинина — чудовий варіант для сімейної вечері. Якщо ви вже готували її в пікантному соусі з кунжутом, то саме час для експериментів.
Тим більше, що завдяки одному фрукту у вас вийде надзвичайно смачне м’ясо. Хто б міг подумати, що цей фрукт – ківі. Додайте його при приготуванні свинини й пальчики оближете від насолоди. Майонез у рецепті "На пенсії" можна замінити сметаною або густим йогуртом, а сир підійде будь-який, який добре плавиться.
Як приготувати свинину з ківі
Інгредієнти:
- свинина (биток) — 600 г;
- твердий сир – 100 г;
- майонез (сметана, густий йогурт) – 80 г;
- ківі – 2 шт.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- олія рослинна – 2 ст. л.;
- сіль, чорний перець — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- М’ясо нарізаємо на шматочки однакової товщини близько 1 — 1,5 см, кожен злегка відбиваємо з двох боків кухонним молотком, солимо і перчимо.
- Чистимо ківі та цибулю. Ківі нарізаємо тонкими кружальцями, цибулю — тонкими півкільцями.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією, обсмажуємо на середньому вогні м’ясо з двох сторін до золотистої скоринки та викладаємо потім у змащену олією форму. Змащуємо зверху майонезом.
- У ту ж сковороду викладаємо цибулю та обсмажуємо її на середньому вогні до золотистого кольору, періодично помішуючи. Викладаємо у форму для запікання на м’ясо.
- На кожен шматок м’яса викладаємо кілька кружечків ківі, а зверху розподіляємо твердий тертий сир.
- Відправляємо все в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин або до появи хрусткої сирної скоринки.
Раніше ми розповідали, що найкраще готувати із різних частин свинини. Вам знання знадобляться.