Дуже соковито та смачно: свинина, запечена з яблуками та брусницею

Читать на русском
Автор
Дуже ніжне, ароматне м’ясо
Дуже ніжне, ароматне м’ясо. Фото say7.info

Готується дуже просто, а результат виходить приголомшливий

Багато хто цінує поєднання солоного смачного м’яса та солодкої ягоди з кислинкою. Саме тому існує чимало рецептів, де поєднуються, здавалося б, непоєднувані продукти. Господині тушкують печінку з яблуками або ж роблять паштет під брусничним желе. Нерідко на кухнях готується курка, начинена фруктами.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати свинину з яблуками та брусницею. Ця страва не вимагає суттєвих витрат часу, але виходить ситною та смачною, інформують на сайті "Say7".

Як запекти свинину з яблуками та брусницею

Інгредієнти:

  • 800 г свинини (вирізки);
  • 400 г яблук;
  • 100 г брусниці;
  • 50 г гірчиці (пасти);
  • сіль;
  • перець;

Спосіб приготування:

  1. Свинину (нарізану шматочками завтовшки близько 2 см) змастити гірчицею, посолити, поперчити.
  2. Яблука почистити, видалити серцевину, натерти середній тертці.
  3. Змішати яблука та брусницю.
  4. У форму для запікання викласти свинину.
  5. На свинину викласти яблука із брусницею.
  6. Запікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-45 хвилин.

А якщо ви любите запікати м’ясо, рекомендуємо також приготувати свинячу вирізку з хрусткою золотистою скоринкою за рецептом "Телеграфа". Цю страву можна подавати на святковий стіл, їсти з іншими гарнірами, овочами, хлібом та просто з соусом.