Не помилитеся: яка частина свині найкраще підходить для шашлику

Читать на русском
Автор
22874
Головне — правильно вибрати м’ясо
Головне — правильно вибрати м’ясо. Фото Главком

Страви зі свинини будуть ідеальними

Незабаром весна — саме час для соковитого та ніжного шашлику. Однак у цій страві важливий не тільки рецепт, а й м’ясо, з якого він приготовлений.

Разом із "Главредом" розповімо, яка частина свинини ідеально підходить для різних страв. Усі друзі проситимуть приготувати шашлик.

Що найкраще готувати з різних частин свинини

Свинячу тушу обробляють на такі основні частини:

  • окіст — це найбільш м’ясиста частина свинини. Вона ідеальна для приготування на відкритому вогні — ескалопів, шніцелів, гуляшів та буженини;
  • шия або "комірець" відмінно підходить для смаження, гасіння та відварювання. Також з неї готують стейки для гриля та шашлик;
  • лопатка — пісніша, не жирна і ніжна частина свині. Її можна гасити, смажити, варити, використовуватиме приготування ковбас, холодцю, вареної шинки;
  • шинка — помірно ніжна, пісна, ароматна. Це найкращий варіант для складних страв та стейків;
  • найдорожча та ніжна частина свинини – вирізка. Найчастіше з неї роблять стейки;
  • з грудинки найчастіше роблять рагу. Її також варять, смажать і коптять;
  • корейка — дуже ніжне м’ясо, яке можна готувати навіть великими шматками, смажити на відкритому вогні або запікати в духовці.

Що найкраще підходить для приготування шашлику

Для цього страви найкраще брати шию та маринувати, не шкодуючи цибулі. Але будьте пильні та вибирайте бічні частини.

Вибрали свинину? Посмажте її в карамельному соусі або приготуйте приголомшливу буженину.