Які фото не можна викладати у соціальних мережах: п’ять основних табу

Читать на русском
Автор
8930
Фото — це ваша особиста інформація Новина оновлена 16 березня 2024, 14:18
Фото — це ваша особиста інформація. Фото Pixabay

Квитки, дім, ключі та фото інших людей — невдалі пости в інтернеті, які приваблюють кіберзлочинців

Дотримання правил кібербезпеки допоможе уникнути багатьох неприємностей, наприклад, втрати персональної інформації та злому мобільного телефону. Особливо важливо утримуватися від публікації певних фотографій на своїх соціальних медіасторінках.

Фахівець з онлайн-безпеки Лаура Канкаала розповіла виданню dailymail, які фото заборонено викладати в інтернеті. Важливо знати про п’ять ключових аспектів.

Фото з місцезнаходженням

Не викладайте фото, зняті біля вашого дому або розкривають ваше місце розташування. Це може призвести до небажаного розголошення ключових місць або підприємств, які можуть розкрити вашу адресу зловмисникам. Це ж стосується карти маршруту пробіжки. Майте на увазі, що додатки, такі як Snapchat, BeReal та Facebook, можуть автоматично розкривати ваше місцезнаходження.

Фото ключів від дому чи авіаквитків

У квитках ви можете розкрити свої паспортні дані. Щодо фотографії з ключами, вона залишає у злочинців технічну можливість виготовити копію ключів на 3D-принтері за знімком.

Фото дітей, які повертаються зі школи

Такі знімки можуть розкрити номер будинку, що взагалі небезпечно.

Фото на робочому місці

Особисті дані про місце роботи можуть бути використані кіберзлочинцями. Публікація фотографій робочого столу комп’ютера – ще одна не найкраща ідея, тому що на екрані можуть бути помітні конфіденційні дані.

Фото інших людей без їхньої згоди

Запитайте їх дозволу. Це може здатися надто обережним, але в різних ситуаціях це може запобігти неприємним наслідкам як для вас, так і для людини, чиє зображення буде опубліковано у ваших соціальних мережах.

Раніше ми писали, як вирахувати віруси на смартфоні. Дуже корисним у цьому питанні стане один простий додаток.