Як захистити свої дані на телефоні: "аварійний вимикач" у вас під носом

Читать на русском
Автор
7458
Уникнути витоку особистої інформації не складе труднощів
Уникнути витоку особистої інформації не складе труднощів. Фото Pixabay

Є секретна функція, про яку не всі знають

На вашому мобільному пристрої є ряд прихованих функцій, які ви, можливо, навіть не використовуєте. Одна з цих "таємних" можливостей здатна запобігти витоку інформації, якщо ваш смартфон опиниться в руках зловмисників.

Одна з таких налаштувань знижує можливість несанкціонованого доступу до ваших даних, пише Makeuseof. У разі втрати пристрою маловідома функція Auto Factory Reset допоможе захистити вашу особисту інформацію.

Як працює Auto Factory Reset

Її робота проста: якщо станеться 20 неправильних спроб введення пароля, відбитка пальця або розпізнавання обличчя, функція автоматично скине налаштування пристрою. Іншими словами, цей функціонал включає автоматичне скидання налаштувань.

Якщо зловмисник отримає доступ до смартфона, він не зможе отримати доступ до ваших даних. Як тільки буде спроба злому, пристрій автоматично скинеться, видаляючи всі дані, включаючи файли та додатки.

Як увімкнути автоматичне скидання налаштувань

Перейдіть до "Налаштування" > "Екран блокування" > "Налаштування безпечного блокування". Потім введіть свій пароль та активуйте опцію "Автоматичне скидання налаштувань". Важливо зазначити, що перш ніж увімкнути цю функцію, варто створити резервну копію даних на вашому пристрої. Це дозволить вам відновити дані у разі потреби.

Раніше ми писали, як дати своєму телефону "відпочити". Проста порада, яка продовжить життя вашого пристрою.