З’їдять за секунду: рецепт ніжних пиріжків з картоплею
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ми підкажемо, як приготувати пиріжки з картоплею.
Основою більшості начинок для пиріжків є картопляне пюре. Можна комбінувати картоплю з іншими продуктами: з цибулею, грибами, м'ясом, рибою, печінкою.
Пишні та ароматні пиріжки з картоплею – це дуже смачно. А готувати їх дуже просто. Про це пише Уніан.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 500 мл молока
- 2 яйця
- 2 ст. л. цукру
- 1/2 ч. л. солі
- 50 г вершкового масла
- 500 г борошна
- 1 пакет сухих дріжджів
Для начинки:
- 1 кг картоплі
- 1 цибулина
- 1 пучок зелені
- 100 г вершкового масла
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
Тісто:
- Зігрійте молоко до 30°C.
- Додайте цукор, сіль, дріжджі і перемішайте.
- Залишіть на 10 хвилин, щоб дріжджі запінились.
- Додайте яйця, вершкове масло і борошно.
- Замісіть м'яке тісто.
- Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1 годину.
Начинка:
- Очистіть картоплю і відваріть до готовності.
- Подрібніть цибулю і зелень.
- Обсмажте цибулю на вершковому маслі.
- Змішайте картоплю, цибулю, зелень, сіль і перець.
Збірка:
- Розкачайте тісто в пласт товщиною 0,5 см.
- Виріжте з тіста кружечки за допомогою склянки.
- Викладіть на кружечки начинку.
- Защипніть краї тіста.
- Викладіть пиріжки на деко, застелене пергаментом.
- Випікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 30-40 хвилин.
Порада:
Подавайте пиріжки з картоплею та зеленню з гарячим чаєм, молоком або кефіром. До пиріжків можна також подати сметану, майонез або зелений соус.
Рекомендуємо також приготувати пишні пиріжки з тушкованою капустою. Також, ми писали, які страви готують на Масляну.