З’їдять за секунду: рецепт ніжних пиріжків з картоплею

Читать на русском
Автор
Пиріжки виходять смачні та ніжні  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 15 березня 2024, 10:48
Пиріжки виходять смачні та ніжні (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати пиріжки з картоплею.

Основою більшості начинок для пиріжків є картопляне пюре. Можна комбінувати картоплю з іншими продуктами: з цибулею, грибами, м'ясом, рибою, печінкою.

Пишні та ароматні пиріжки з картоплею – це дуже смачно. А готувати їх дуже просто. Про це пише Уніан.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 500 мл молока
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. цукру
  • 1/2 ч. л. солі
  • 50 г вершкового масла
  • 500 г борошна
  • 1 пакет сухих дріжджів

Для начинки:

  • 1 кг картоплі
  • 1 цибулина
  • 1 пучок зелені
  • 100 г вершкового масла
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

Тісто:

  1. Зігрійте молоко до 30°C.
  2. Додайте цукор, сіль, дріжджі і перемішайте.
  3. Залишіть на 10 хвилин, щоб дріжджі запінились.
  4. Додайте яйця, вершкове масло і борошно.
  5. Замісіть м'яке тісто.
  6. Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1 годину.

Начинка:

  1. Очистіть картоплю і відваріть до готовності.
  2. Подрібніть цибулю і зелень.
  3. Обсмажте цибулю на вершковому маслі.
  4. Змішайте картоплю, цибулю, зелень, сіль і перець.

Збірка:

  1. Розкачайте тісто в пласт товщиною 0,5 см.
  2. Виріжте з тіста кружечки за допомогою склянки.
  3. Викладіть на кружечки начинку.
  4. Защипніть краї тіста.
  5. Викладіть пиріжки на деко, застелене пергаментом.
  6. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 30-40 хвилин.

Порада:

Подавайте пиріжки з картоплею та зеленню з гарячим чаєм, молоком або кефіром. До пиріжків можна також подати сметану, майонез або зелений соус.

Рекомендуємо також приготувати пишні пиріжки з тушкованою капустою. Також, ми писали, які страви готують на Масляну.