Ложка секретного інгредієнта — і пиріжки вийдуть фантастичними: готуватимете так завжди
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 5638
Пиріжки вийдуть пишними, як пух
Ароматна тушкована капуста – дуже популярна страва на нашій кухні. Досвідчені кулінари навіть готують із цим інгредієнтом неймовірні печені пиріжки до Масляної.
Для пишності та невагомості тіста вони додають один особливий інгредієнт – трохи горілки. Саме завдяки їй пиріжки виходять неймовірно ніжними та пухкими. А класична начинка з квашеної тушкованої капусти вас точно не залишить байдужими. Незвичайним рецептом ділиться Shuba.
Як приготувати пиріжки з тушкованою капустою
Інгредієнти:
- вода – 200 мл;
- молоко 2,5% — 200 мл;
- цукор – 5 ст. л.;
- пресовані дріжджі – 40 г;
- борошно пшеничне – 800 г;
- олія соняшникова – 6 ст. л.;
- горілка – 1 ст. л.
Для начинки:
- квашена капуста – 500 г;
- цукор – 1.5 ст. л.;
- олія соняшникова – 3 ст. л.
Для прикрас:
- яйця курячі – 1 шт.;
- кунжут білий, кунжут чорний — на свій смак.
Спосіб приготування:
- У мисці змішуємо воду, молоко, сіль, цукор і розкришуємо туди дріжджі, ретельно перемішуємо. В отриману масу додаємо соняшникову олію, горілку і поступово всипаємо половину борошна.
- Масу, що вийшла, викладаємо на присипану борошном поверхню і замішуємо еластичне тісто. Відправляємо його в змащену олією миску, накриваємо і ставимо в тепле місце мінімум на годину. Тісто має добре підійти та збільшитися у 2-3 рази.
- Тим часом розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо капусту. Додаємо цукор, ретельно перемішуємо і тушкуємо 15 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
- Готове тісто трохи обходимо, ділимо на 14 частин. Кожну розминаємо в коло, викладаємо всередину ложку начинки, защипуємо краї та формуємо довгасті пиріжки. Викладаємо їх на застелене пергаментом деко, накриваємо і залишаємо підходити протягом 20 хвилин.
- Через вказаний час змащуємо майбутні пиріжки збитим яйцем, посипаємо кунжутом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Якщо ж ви не бажаєте довго поратись з тістом, приготуйте "Бабку Ельку". Такі пиріжки зметуть разом із тарілкою.