Ложка секретного інгредієнта — і пиріжки вийдуть фантастичними: готуватимете так завжди

Читать на русском
Автор
5638
Такі пиріжки розлетяться за секунди
Такі пиріжки розлетяться за секунди. Фото shuba.life

Пиріжки вийдуть пишними, як пух

Ароматна тушкована капуста – дуже популярна страва на нашій кухні. Досвідчені кулінари навіть готують із цим інгредієнтом неймовірні печені пиріжки до Масляної.

Для пишності та невагомості тіста вони додають один особливий інгредієнт – трохи горілки. Саме завдяки їй пиріжки виходять неймовірно ніжними та пухкими. А класична начинка з квашеної тушкованої капусти вас точно не залишить байдужими. Незвичайним рецептом ділиться Shuba.

Як приготувати пиріжки з тушкованою капустою

Інгредієнти:

  • вода – 200 мл;
  • молоко 2,5% — 200 мл;
  • цукор – 5 ст. л.;
  • пресовані дріжджі – 40 г;
  • борошно пшеничне – 800 г;
  • олія соняшникова – 6 ст. л.;
  • горілка – 1 ст. л.

Для начинки:

  • квашена капуста – 500 г;
  • цукор – 1.5 ст. л.;
  • олія соняшникова – 3 ст. л.

Для прикрас:

  • яйця курячі – 1 шт.;
  • кунжут білий, кунжут чорний — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішуємо воду, молоко, сіль, цукор і розкришуємо туди дріжджі, ретельно перемішуємо. В отриману масу додаємо соняшникову олію, горілку і поступово всипаємо половину борошна.
  2. Масу, що вийшла, викладаємо на присипану борошном поверхню і замішуємо еластичне тісто. Відправляємо його в змащену олією миску, накриваємо і ставимо в тепле місце мінімум на годину. Тісто має добре підійти та збільшитися у 2-3 рази.
  3. Тим часом розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо капусту. Додаємо цукор, ретельно перемішуємо і тушкуємо 15 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
  4. Готове тісто трохи обходимо, ділимо на 14 частин. Кожну розминаємо в коло, викладаємо всередину ложку начинки, защипуємо краї та формуємо довгасті пиріжки. Викладаємо їх на застелене пергаментом деко, накриваємо і залишаємо підходити протягом 20 хвилин.
  5. Через вказаний час змащуємо майбутні пиріжки збитим яйцем, посипаємо кунжутом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Якщо ж ви не бажаєте довго поратись з тістом, приготуйте "Бабку Ельку". Такі пиріжки зметуть разом із тарілкою.