Пару секретів – і пиріжки будуть свіжими довгий час: хитрощі, якими не поділяться кулінари

Читать на русском
Автор
1596
Ці трюки вам знадобляться
Ці трюки вам знадобляться. Фото cookpad.com

Пиріжки зберігатимуться не один день

Не за горами одне з найвеселіших весняних свят — Масляна. Традиційно до нього кулінари готують печені пиріжки.

Рано чи пізно кожен ставить собі питання, що додати в дріжджове тісто для пишності. Разом із "Главредом" розповімо, як зробити так, щоб випічка довго не черствіла.

Що додати в тісто, щоб воно не черствіло

З цією метою багато кулінарів додають у тісто млинців, пирогів і навіть оладок трохи манки або пару столових ложок житнього борошна. Також не варто забувати просіювати борошно — ви збагатите його киснем для правильної "роботи" дріжджів.

Що можна зробити для м’якості випічки

Під час приготування тіста для поліпшення його якостей можна додати трохи олії. Така хитрість допоможе випічці довше залишатися м’якою.

Можна також дозволити підійти дріжджовому тісту не один, а кілька разів. Так воно краще насититься повітрям і не буде після випікання швидко черствіти.

Під час замісу тіста на пиріжки обов’язково додайте до нього трохи сметани – це зробить випічку м’якшою. Яєць варто покласти якомога менше — білок надає готовому виробу жорсткості. Готові пиріжки потрібно змастити маргарином і відправити в поліетиленовий пакет — це запобігає швидкому висиханню.

Щоб випічка залишалася пишною і наступного дня, можна додати в тісто половину склянки мінералки. Той самий ефект буде, якщо розвести одну чайну ложку соди в половині склянки води кімнатної температури, а потім "загасити" цю суміш оцтом або лимонною кислотою.

Також можна загорнути випічку у фольгу та нагріти в духовці при 200ºС. Якщо ж випічка трохи підсохла, можна загорнути її у паперовий рушник, після – у вологе і потім обернути фольгою. Усього 15 хвилин у духовці – і випічка знову м’яка.

Використовуйте ці хитрощі для приготування улюблених пиріжків і їх проситимуть не лише на свято. Не вірите — перевірте.