Не відтягнете гостей за вуха: рецепт ніжного крабового салату

Читать на русском
Автор
Крабовий салат - чудовий варіант страви до святкового столу  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 11 березня 2024, 12:06
Крабовий салат - чудовий варіант страви до святкового столу (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати крабовий салат.

Крабовий салат – це класика української кухні, без якої не обходиться жодне застілля. Його готують на свята, дні народження, корпоративи та просто для того, щоб порадувати себе та близьких.

Проте, щоб салат вийшов дійсно смачним, потрібно знати кілька секретів. Про це пише Уніан.

Інгредієнти:

  • 200 г крабових паличок
  • 4 варених яйця
  • 1 банка консервованої кукурудзи
  • 1 свіжий огірок
  • 100 г майонезу
  • Сіль та перець за смаком
  • Зелень (кріп, петрушка) за бажанням

Приготування:

  1. Крабові палички наріжте кубиками.
  2. Яйця відваріть, очистіть і наріжте кубиками.
  3. Огірок помийте, наріжте кубиками.
  4. З кукурудзи злийте рідину.
  5. Змішайте всі інгредієнти в салатнику.
  6. Додайте майонез, сіль та перець за смаком.
  7. Ретельно перемішайте салат.
  8. За бажанням, прикрасьте зеленню.

Секрети ідеального крабового салату:

  • Вибирайте якісні крабові палички. У складі крабових паличок має бути м'ясо сурімі (не менше 40%).
  • Не переварюйте яйця. Жовток варених яєць має бути м'яким, а не твердим.
  • Обирайте свіжі огірки. Огірки повинні бути щільними, без пустот.
  • Не зливайте всю рідину з кукурудзи. Залиште трохи рідини, щоб салат був більш соковитим.
  • Не переборщіть з майонезом. Майонез повинен лише з'єднати всі інгредієнти салату, а не перебити їх смак.
  • Додайте зелень. Зелень додасть салату свіжості та аромату.

Порада:

Крабовий салат можна готувати з різними інгредієнтами. Додайте до салату тертий сир, варену моркву, зелений горошок або авокадо. Експериментуйте та знаходьте свої улюблені поєднання!

Він виходить дуже смачним і красивим. Також ми ділились рецептом дуже апетитних млинців. Можна також урізноманітнити меню також незвичайним салатом "Простачок".