Ніжне, як хмаринка: рецепт смачного картопляного пюре

Читать на русском
Автор
Є деякі секрети приготування ніжного пюре  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 11 березня 2024, 10:26
Є деякі секрети приготування ніжного пюре (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати смачне пюре.

Картопляне пюре – це класична страва, яка улюблена багатьма людьми. Його легко приготувати, воно ситне та апетитне. Проте, щоб пюре вийшло дійсно ідеальним, оксамитовим та повітряним, потрібно знати кілька секретів.

Робиться таке пюре дуже просто та вийде навіть у новачка. Про це пише Уніан.

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 200 мл молока
  • 100 г вершкового масла
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

  1. Очистіть картоплю та наріжте її кубиками однакового розміру.
  2. Залийте картоплю холодною водою та поставте на вогонь.
  3. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть до готовності (приблизно 20-25 хвилин).
  4. Злийте воду з каструлі.
  5. Розігрійте молоко.
  6. Додайте до картоплі вершкове масло, гаряче молоко, сіль та перець.
  7. Ретельно розімніть картоплю товкачем до однорідної маси.
  8. За бажанням, можна пропустити пюре через сито, щоб зробити його ще більш повітряним.

Секрети ідеального пюре:

  • Вибирайте картоплю з високим вмістом крохмалю, наприклад, сорт "Слов'янка".
  • Нарізайте картоплю кубиками однакового розміру, щоб вона варилася рівномірно.
  • Не переварюйте картоплю, інакше пюре буде жорстким.
  • Додавайте гаряче молоко, а не холодне.
  • Ретельно розминайте картоплю, щоб не було грудочок.
  • За бажанням, можна додати в пюре мускатний горіх, зелень або тертий сир.

Порада:

Дотримуйтесь наших порад, і ваше картопляне пюре завжди буде виходити ідеальним, оксамитовим та повітряним. Смачного!

Подаємо ароматну картоплю з соусом із домашньої сметани. Раніше ми писали, як посмажити картоплю без олії.