Досвідчені кулінари додають до картоплі один інгредієнт: пюрешка вийде неймовірною

Читать на русском
Автор
14550
Дуже смачно без зайвих зусиль
Дуже смачно без зайвих зусиль. Фото shuba.life

Пюре вийде ніжним та приємним

Один із найпопулярніших гарнірів на нашій кухні – це картопляне пюре. А ви знали, що досвідчені кулінари додають при варінні картоплі часник? Завдяки цьому інгредієнту страва виходить дуже пікантною.

Саме такий рецепт пропонують "Ідеї для сніданку та вечері". Ця страва з характерним смаком та тягучою консистенцією відмінно підійде до м’ясних страв. Насичене та ароматне картопляне пюре з сиром та часником готується всього з кількох інгредієнтів і дуже швидко, а виходить дивовижним.

Як приготувати картопляне пюре з сиром та часником

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;
  • часник – 1-2 зубчики;
  • вершкове масло – 3 ст. л.;
  • молоко – 150 мл;
  • вершковий крем-сир — 150 г.

Спосіб приготування:

  1. Чистимо картоплю, нарізаємо її середніми або великими шматочками приблизно однакового розміру. Також чистимо та подрібнюємо часник.
  2. Підготовлені інгредієнти відправляємо в каструлю, заливаємо водою таким чином, щоб її рівень був на сантиметр вище за картоплю. Додаємо чайну ложку солі, на середньому вогні доводимо до кипіння та варимо на помірному вогні близько 10-15 хвилин до м’якості.
  3. Коли картопля звариться, зливаємо рідину та повертаємо каструлю на плиту буквально на хвилину, щоб додатково підсушити картоплю.
  4. Розм’якшуємо вершкове масло, змішуємо його з молоком і підігріваємо отриману суміш на плиті, не доводячи до кипіння.
  5. Картоплю пюруємо, додаючи порціями молочну суміш, а потім сир. Все добре перемішуємо та подаємо на стіл.

А у Німеччині при приготуванні картопляного пюре використовують незвичні для нас спеції. Виходить дуже незвично.