Картопля вийде неймовірною без краплі олії: ось як вона готується

Читать на русском
Автор
5973
Хитрість, якою попросять усе поділитися
Хитрість, якою попросять усе поділитися. Фото shuba.life

Талія точно вам подякує

Ми всі любимо поласувати хрусткою смаженою картоплею. Однак що робити, якщо вдома не виявилося рослинної олії або з якихось причин ви не хочете її вживати? Посмажити картоплю без олії.

Така страва до свого смаку практично нічим не відрізняється від звичного — картопля виходить дуже ароматною і ніжною, та й готується вона дуже швидко. Хитрістю ділиться "ТСН".

Як посмажити картоплю без олії

Картоплю вибираємо приблизно однакового розміру. Так вона рівномірно просмажиться з усіх боків і виглядатиме апетитно. Ретельно миємо картоплю, чистимо її та нарізаємо невеликими шматочками.

На середній вогонь ставимо сковороду та розігріваємо її. До речі, для такого виготовлення картоплі підійде навіть сковорода без антипригарного покриття.

На сковороду відправляємо картоплю, додаємо близько 50-70 мл води, закриваємо кришкою та залишаємо на 10 хвилин. Завдяки парі овоч стане м’яким, швидко приготується навіть без олії, але при цьому не прилипне до посуду.

Через зазначений час за бажанням додаємо свіжу зелень, зелену цибулю, улюблені спеції – вони підкреслять смак улюбленої страви. Знімаємо кришку і продовжуємо смажити картоплю ще 7-10 хвилин до появи смачної золотистої скоринки.

Раніше ми розповідали, як приготувати омлет без краплі олії. Хитрий рецепт не залишить вас байдужим.