Пальчики оближете: рецепт ароматних запечених овочів

Читать на русском
Автор
Запечені овочі - не лише смачні, але й корисні (зображення створено за допомогою ШІ)
Запечені овочі - не лише смачні, але й корисні (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати запечені овочі.

Запечені овочі – це не лише корисна, але й неймовірно смачна страва, яка може стати чудовим гарніром до м'яса, риби або самостійною стравою. Різноманіття овочів та спецій дає можливість створювати справжні кулінарні шедеври, що вражають своїми смаковими та візуальними характеристиками.

Крім цього, ця страва готується дуже швидко та легко. Про це пише ТСН.

Ось кілька рецептів запечених овочів, які допоможуть вам урізноманітнити ваш раціон:

1. "Овочева веселка"

  • Інгредієнти: 2 баклажани, 2 цукіні, 2 болгарських перці (червоний, жовтий), 1 цибулина, 2 помідори, 2 столові ложки оливкової олії, 1 чайна ложка орегано, 1 чайна ложка базиліка, сіль та перець за смаком.
  • Приготування: Наріжте овочі кубиками однакового розміру. Змішайте оливкову олію, орегано, базилік, сіль та перець. Замаринуйте овочі в суміші протягом 30 хвилин. Викладіть овочі на деко, застелене пергаментом, і запікайте в розігрітій до 200°C духовці протягом 30-40 хвилин.

2. "Пряна феєрія"

  • Інгредієнти: 1 батат, 1 цвітна капуста, 1 броколі, 1 червона цибулина, 2 зубчики часнику, 1 столова ложка оливкової олії, 1 чайна ложка паприки, 1 чайна ложка куркуми, 1/2 чайної ложки кмину, сіль та перець за смаком.
  • Приготування: Наріжте батат кубиками, цвітну капусту та броколі на суцвіття, цибулю – півкільцями. Подрібніть часник. Змішайте оливкову олію, паприку, куркуму, кмин, сіль та перець. Замаринуйте овочі в суміші протягом 20 хвилин. Викладіть овочі на деко, застелене пергаментом, і запікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 25-35 хвилин.

Порада:

  • Для посилення смаку та аромату овочів перед запіканням можна скропити їх лимонним соком або бальзамічним оцтом.
  • До овочів можна додати гриби, оливки, сир або інші інгредієнти на ваш смак.
  • Запечені овочі можна подавати як гарячими, так і холодними.

Раніше ми писали, як приготувати ідеальну смажену картоплю. Також, ми публікували рецепт ситної вечері на всю сім’ю з картоплі та жмені фаршу.