Ніколи так не робіть — і у вас вийде ідеальна смажена картопля

Читать на русском
Автор
2952
Страва вийде ще смачнішою
Страва вийде ще смачнішою. Фото shuba.life

Всі будуть питати, як ви приготували таку картоплю

Навряд чи хтось відмовиться від смаженої картоплі. Це улюблений гарнір багатьох із нас.

При всій простоті приготування не завжди картопля виходить хрусткою. Разом з Ukr.Media розповімо, які помилки не варто робити — і у вас вийде ідеальна картопля.

Головні помилки при приготуванні смаженої картоплі

Неправильний вибір сорту картоплі. Для смаження потрібно вибирати той, який містить менше крохмалю — відмінно підійдуть червоні та рожеві сорти.

Недостатня кількість рослинної олії. Щоб вийшла смажена картопля з хрусткою скоринкою, потрібно не менше 2-3 ложок. І не забудьте її нагріти!

Ідеальну картоплю неможливо приготувати на холодній сковороді. Тому сковороду перед смаженням картоплі теж потрібно розігріти, інакше картопля прилипне до дна і її буде важко очистити поверхню після приготування. Нагрівати сковороду краще на середньому вогні протягом кількох хвилин.

На смаження картоплі також впливає її нарізка. Оптимальною нарізкою для картоплі вважається соломка завтовшки 7-8 мм, а довжиною не більше 3-4 см. Тоді страва буде готова досить швидко.

Найкраща смажена картопля — з найменшою кількістю крохмалю, тому перед приготуванням краще замочити коренеплід у воді на 30 хвилин. Щоб волога не завадила утворенню хрусткої скоринки, краще овоч після висушити за допомогою паперових рушників.

Багато хто при смаженні картоплі часто її перемішують. Однак краще робити це якомога рідше: у такому разі овоч не розпадеться, добре просмажиться і вийде з хрусткою скоринкою. Оптимальна кількість перемішування не повинна перевищувати 3-4 рази в процесі приготування.

Ідеальна картопля вийде, якщо при смаженні додати один продукт. Спробуйте — і ваша страва вийде фантастичною.