Сподобається навіть тим, хто не любить овочі: рецепт запеченої броколі з часником
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2700
Ми підкажемо, як приготувати запечену броколі з часником.
Броколі – це не просто овоч, це справжня скарбниця вітамінів та корисних речовин. А запечена броколі з часником – це не лише смачна, але й дуже корисна страва, яка готується легко та швидко.
Спробуйте приготувати: ця страва сподобається навіть тим, хто не любить броколі. Про це пише Shuba.
Інгредієнти:
- 1 кг броколі
- 4 зубчики часнику
- 5 ст. л. оливкової олії Extra Virgin
- Сіль та чорний перець за смаком
- 1/2 лимона (за бажанням)
Приготування:
- Підготовка:
- Розігрійте духовку до 200°C.
- Розберіть броколі на суцвіття.
- Очистіть часник.
- Заправка:
- Змішайте в мисці оливкову олію, подрібнений часник, сіль та чорний перець.
- За бажанням додайте сік 1/2 лимона.
- Запікання:
- Викладіть броколі на деко, застелене пергаментом.
- Полийте броколі ароматною заправкою.
- Запікайте броколі протягом 20-25 хвилин до рум'яності.
Порада:
- Для більш пікантного смаку можете додати до заправки інші спеції, такі як орегано, базилік або розмарин.
- Броколі можна запекти з іншими овочами, такими як цвітна капуста, морква або кабачки.
- Замість оливкової олії можна використовувати вершкове масло.
Смачного!
Порада:
Запечена броколі з часником – це чудовий гарнір до м'яса, риби або птиці. Також її можна подавати як самостійну страву. Спробуйте приготувати цю страву, і вона обов'язково стане однією з ваших улюблених!
Подавати страву можна з улюбленим соусом. Також ми розповідали, як приготувати смачний курячий рулет.