Сподобається навіть тим, хто не любить овочі: рецепт запеченої броколі з часником

Читать на русском
Автор
2709
Запечена броколі чудово підійде в якості гарніру до основних страв (зображення створено за допомогою ШІ)
Запечена броколі чудово підійде в якості гарніру до основних страв (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати запечену броколі з часником.

Броколі – це не просто овоч, це справжня скарбниця вітамінів та корисних речовин. А запечена броколі з часником – це не лише смачна, але й дуже корисна страва, яка готується легко та швидко.

Спробуйте приготувати: ця страва сподобається навіть тим, хто не любить броколі. Про це пише Shuba.

Інгредієнти:

  • 1 кг броколі
  • 4 зубчики часнику
  • 5 ст. л. оливкової олії Extra Virgin
  • Сіль та чорний перець за смаком
  • 1/2 лимона (за бажанням)

Приготування:

  1. Підготовка:
  • Розігрійте духовку до 200°C.
  • Розберіть броколі на суцвіття.
  • Очистіть часник.
  1. Заправка:
  • Змішайте в мисці оливкову олію, подрібнений часник, сіль та чорний перець.
  • За бажанням додайте сік 1/2 лимона.
  1. Запікання:
  • Викладіть броколі на деко, застелене пергаментом.
  • Полийте броколі ароматною заправкою.
  • Запікайте броколі протягом 20-25 хвилин до рум'яності.

Порада:

  • Для більш пікантного смаку можете додати до заправки інші спеції, такі як орегано, базилік або розмарин.
  • Броколі можна запекти з іншими овочами, такими як цвітна капуста, морква або кабачки.
  • Замість оливкової олії можна використовувати вершкове масло.

Смачного!

Порада:

Запечена броколі з часником – це чудовий гарнір до м'яса, риби або птиці. Також її можна подавати як самостійну страву. Спробуйте приготувати цю страву, і вона обов'язково стане однією з ваших улюблених!

Подавати страву можна з улюбленим соусом. Також ми розповідали, як приготувати смачний курячий рулет.