Навіть десяток яєць очиститься за 10 секунд: лайфхак, який заощадить вам час

Читать на русском
Автор
6745
Декілька секунд — і проблема вирішена
Декілька секунд — і проблема вирішена. Фото Freepik

Яйця просто "вискочать" із шкаралупи

Варені яйця корисні та смачні самі по собі та частий інгредієнт найрізноманітніших страв. Раніше ми вже розповідали, як вибрати свіжі яйця та як їх правильно зберігати.

Процес очищення варених яєць від шкаралупи хоч і дуже простий, але забирає чимало часу. До того ж часто шкаралупа прилипає до білка. Однак досвідчені кулінари час від часу діляться найрізноманітнішими способами, які значно полегшують та прискорюють це завдання. Одним із них поділимося разом із Today.

Як швидко очистити яйця

Зазвичай на чищення яєць потрібно багато часу. Однак завдяки одній простій хитрощі за лічені секунди можна очистити від шкаралупи навіть десяток яєць.

Для початку відправляємо в каструлю необхідну кількість яєць, заливаємо холодною водою і даємо закипіти. Через дві хвилини за допомогою ложки дістаємо яйця і стукаємо ними об стінку сотейника, щоб утворилася невелика тріщина. Після цієї процедури повертаємо їх у киплячу воду і варимо до готовності.

Коли яйця зваряться, відправляємо їх у скляну банку та заливаємо холодною водою, не наповнюючи посуд повністю. Закриваємо щільно банку кришкою і добре трясемо її буквально протягом 10 секунд. Результат вас здивує – вся шкаралупа залишиться на дні банку, а яйця будуть очищені.

Раніше ми розповідали, як правильно варити яйця. Спробуйте — і шкаралупа не тріскатиметься.