Помилка недосвідчених кулінарів: мало хто знає, як насправді треба розбивати яйця

Читать на русском
Автор
2279
Розповідаємо, як розбивати курячі яйця
Розповідаємо, як розбивати курячі яйця. Фото vkurse.kz

Чимало кулінарів роблять цю помилку

Ми розповідали, що додати до омлету, щоб він піднявся і не падав. Тепер ділимось порадами, які допоможуть правильно розбивати курячі яйця.

Здавалося б, це зовсім нескладно, однак від того, наскільки правильно було розбите яйце, залежить якість майбутньої страви. Якщо розбити яйце невдало, може пошкодитись жовток, що важливо для багатьох страв, а ще в яйце може потрапити шкаралупа. Про це розповіли на ProstoWay.

Чому не можна розбивати яйця ножем?

Удар ножем може розбити шкаралупу на занадто дрібні частинки, які через це потраплять у їжу. Це неприємно та несмачно. Видалення осколків з їжі забирає багато часу.

Ризик пошкодження жовтка

Також удар ножем може порушити цілісність жовтка, від чого він розтечеться по сковороді. Це псує зовнішній вигляд готової страви, робить її неапетитною. Особливо важливо це для страв, де жовток повинен залишитись цілим, наприклад для тих, де потрібен тільки жовток або тільки білок.

Інший спосіб — розбивати сирі яйця об край посуду. Вміст може вилитися, якщо діяти неакуратно. Особливо не варто бити яйце об край сковорідки на вогні — є ризик отримати опік від бризок гарячої олії. Також частинки шкаралупи потраплять у страву. Їх складно буде прибрати.

Як правильно розбивати яйця?

Тому фахівці розбивають яйця об поверхню столу. Такий удар забезпечує рівномірний вплив на шкаралупу. Не бийте занадто сильно, щоб яйце не опинилося на столі. Також варто використовувати окремий посуд для кожного яйця. Це допоможе уникнути попадання осколків у їжу. Також так можна відразу визначити зіпсовані яйця.

Правильна техніка допоможе вам готувати смачні та красиві страви. Також ми розповідали, які помилки призводять до того, що котлети виходять сухими.