Жодна шкаралупка не трісне: які помилки кулінарів призводять до того, що яйця "втікають" в каструлю
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1172
При правильному приготуванні шкаралупа залишиться цілою
Ми розповідали, як правильно розбивати яйця. Тепер ділимось порадами, які дозволять їх якісно зварити — без тріщин і витікання білка у воду.
Здається, що у приготуванні яєць немає нічого складного, однак є декілька деталей, які забезпечать цілісність шкаралупи. Про них розповідаємо разом із ProstoWay. Зокрема, кулінари часто роблять одні і ті самі помилки.
Помилка №1: Варіння холодних яєць
Не рекомендується одразу кидати яйця з холодильника в окріп. Краще за кілька хвилин до варіння дістати їх, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Це значно знизить ризик утворення тріщин.
Помилка №2: Бурхливе кипіння
Якщо яйця не луснули в процесі нагрівання, до цього може призвести занадто інтенсивне кипіння. Причина – різке розширення білка та жовтка. Тому рекомендується варити яйця на повільному або середньому вогні.
Помилка №3: Відсутність солі
Варіння яєць у підсоленій воді – запорука цілісності. Прісна вода може призвести до тріщин на шкаралупі та витікання білка. Наявність солі, навпаки, утримує білок навіть при незначних пошкодженнях.
Завдяки цим порадам ви зможете без зусиль варити ідеальні яйця, на яких не будуть з’являтися тріщини. Також ми розповідали, навіщо кухарі в ресторанах кладуть ковбасу в холодну воду.