Натисніть "чарівну" кнопку: що робити, якщо банкомат проковтнув вашу картку і не повертає

Читать на русском
Автор
405009
Якщо банкомат зажував картку, не панікуйте, вихід є
Якщо банкомат зажував картку, не панікуйте, вихід є. Фото Freepik

Потрібно натиснути лише одну кнопку

Якщо ви зіткнулися з ситуацією, коли банкомат дав збій і "зажував" вашу картку, головне не панікуйте. Є один простий спосіб спробувати повернути свою карту. "Телеграф" уже розповідав, як зняти готівку без банкомату, а сьогодні ділиться, що робити, якщо банкомат проковтнув картку і не хоче повертати.

Виявляється, є "секретний" спосіб, як повернути картку з банкомату, натиснувши лише одну кнопку, пише aktualno.pro. Якщо ж цей спосіб не спрацює, вам все ж таки доведеться звернутися до свого банку за новою картою.

Як повернути картку з банкомату

  • Якщо в банкоматі стався технічний збій і він не видає картку назад, спробуйте екстрене повернення.
  • Для цього вам потрібно натиснути та тримати кнопку з червоним хрестиком ("Скасувати", "Закрити") на клавіатурі банкомату.
  • Поки ви утримуєте цю кнопку, на екрані банкомату з’явиться вікно, в якому вам буде запропоновано скасувати всі операції і повернути картку.
  • Не відпускайте кнопку, а іншою рукою підтвердіть скасування операції.

Після всіх цих комбінацій банкомат має видати вашу картку. Чи не відходьте від нього, можливо доведеться деякий час почекати. Однак, якщо екстрене скасування операції не спрацює і банкомат не поверне вашу картку, доведеться зателефонувати або піти до банку для отримання нової картки.

Раніше "Телеграф" розповідав, куди дзвонити та що робити, якщо банкомат не повертає картку. Поради на екстрений випадок.