Що робити, якщо банкомат "зажував" ваші гроші: покрокова інструкція

Читать на русском
Автор
5748
Головне правило – не панікувати
Головне правило – не панікувати. Фото psm7.com

Як вчинити в ситуації, коли банкомат не видає списаних грошей

Буває так, що під час зняття готівки в банкоматі стався короткочасний збій, і в результаті гроші з картки списалися, а вам їх не видали. Як діяти у таких ситуаціях, щоб повернути свої кошти? Є кілька простих правил.

Головне – не панікувати. Якщо все зробити правильно, то є великі шанси повернути свої гроші, пише 24 Канал. Пропонуємо розібратися у цьому детальніше.

Що робити, якщо банкомат "зажував" гроші?

Якщо банкомат не видав гроші через якийсь збій у системі, але з картки вони списалися, перше, що вам потрібно зробити, це зателефонувати до банку та заявити про свою проблему. Найкраще це зробити, не відходячи від банкомату. Якщо ви знімали гроші в банкоматі не свого банку — зверніться до того банку, який володіє цим "жадібним" банкоматом.

При зверненні до банку по гарячій лінії, номер якої має бути на банкоматі, вам потрібно буде описати ситуацію та повідомити три важливі моменти:

  • Суму коштів.
  • Місце розташування банкомату.
  • Час проведення операції та інше.

Адвокат Олександр Гарбар в коментарі виданню радить також не відходити від банкомату, поки вам по телефону оператор банку не повідомить подальші інструкції. Крім того, важливо зберегти всі чеки/квитанції, якщо банкомат вам їх видасть, а також оповіщення мобільного банкінгу про списання коштів, якщо таке є.

Також адвокат каже, що не зайвим буде зафіксувати на фото, а краще на відео сам банкомат, де буде відображено послідовність дій клієнта та повідомлення на екрані банкомату. Тож вам буде легше довести, що ваші гроші списалися, але ви їх не отримали на руки.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зняти готівку без банкомату. Вам знадобиться лише банківська картка.