Не тільки спеція: незвичайні способи застосування солі

Читать на русском
Автор
Сіль можна використовувати не тільки для надання смаку їжі
Сіль можна використовувати не тільки для надання смаку їжі. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Багато хто і не підозрює, що сіль може використовуватися для усунення цих проблем

У кожному будинку можна знайти сіль. Найчастіше її використовують як приправу до їжі, але в неї є і багато інших властивостей. Від прочищення каналізації до поглинання неприємного запаху — гранули можуть стати в пригоді для розв'язання життєвих проблем.

Для чого можна використовувати сіль

Сіль може стати незамінною помічницею під час прибирання. З її допомогою можна очистити старий брудний віник. Помістіть віник у великий пакет із 1/2 склянки солі та струсіть. Гранули солі зметуть пил і сміття та віник стане чистим.

Яскраві продукти, такі як гранати, буряк та помідори, часто залишають плями на обробній дошці. Достатньо посипати сіллю дошку, змочити губку гарячою водою і втерти сіль, поки сліди не зникнуть. Потім протерти дошку рушником. Сіль видаляє залишки їжі, неглибокі сліди від ножа та неприємний запах.

Також сіль допоможе усунути проблему з неприємним запахом із взуття. Насипте невелику жменю солі у два кавові фільтри. Зав’яжіть фільтр-пакети та покладіть у взуття на ніч. Сіль — абсорбент і тому вбере всі запахи.

Сіль добре справляється з плямами від морозива. Достатньо насипати на пляму сіль, змочити її, почекати 30 хвилин, а потім прополоскати й випрати річ. Забруднення зникне без сліду.

Прочистити забиту каналізацію допоможе сіль. Змішайте 2 склянки солі з 2 склянками води та вилийте в каналізацію. Зачекайте 1 хвилину, потім залийте гарячу воду в раковину. Абразивна сіль та вода розм’якшать засмічення, а гаряча вода змиє його.

Якщо ви виявили, що срібло потьмяніло, а у вас немає поліролю під рукою, спробуйте наступне: закрийте злив раковини та накрийте дно великим листом алюмінієвої фольги (блискучою стороною вгору). Наповніть раковину гарячою водою і додайте по 1/4 склянки солі та харчової соди. Потім замочіть потьмяніле срібло в розчині на три хвилини, а згодом прополощіть вироби. Вони знову блищатимуть як нові.

Якщо потрібно зберегти сир протягом багато часу свіжим, допоможе лайфхак із сіллю. Загорніть шматок сиру в просочену сольовим розчином серветку і заберіть у темне прохолодне місце.

Раніше "Телеграф" розповідав, як можна використовувати рис для розв'язання побутових питань. Ця крупа підходить не лише для їжі.