Куди дзвонити та що робити, якщо банкомат не повертає картку: поради на екстрений випадок

Читать на русском
Автор
98768
Як діяти в екстрених випадках
Як діяти в екстрених випадках. Фото Freepik

Покрокова інструкція, якщо банкомат зажував картку

Банкомати вже давно увійшли до нашого життя, як інструмент для зняття готівки з банківської картки. Однак буває так, що машина зажувала карту і не повертає її. Ми вже розповідали, як заблокувати банківську картку в екстрених випадках, а сьогодні розбираємося, що робити, якщо банкомат зажував вашу картку.

Є багато причин, через які банкомат може не повертати картку після операцій, пише rbc.ua. Наприклад, це може статися через несправність банкомату, або проблема може бути в самій карті. Як би там не було, необхідно спробувати її дістати або заблокувати.

Що робити, якщо банкомат зажував картку

Дзвінок на гарячу лінію банку

Швидше за все ви знаєте короткий номер гарячої лінії свого банку, або можете знайти його в інтернеті. Співробітник банку, переконавшись, що говорить саме із власником картки, зорієнтує, що вам робити далі. А потім вам швидше за все доведеться відвідати відділення свого банку та замовити нову карту. При цьому, ваші гроші на рахунку не постраждають.

Блокування картки

Щоб вашими грошима не скористалися шахраї чи недоброзичливці, найкраще відразу заблокувати карту, коли вона для вас втрачена. І це стосується не лише ситуації з банкоматом, а й взагалі, якщо втратили або у вас вкрали картку. Треба подзвонити на гарячу лінію банку і заявити про втрату картки, там допоможуть її одразу заблокувати.

Зверніться до працівника банку, якщо банкомат зажував картку прямо у відділенні

Якщо ви знімали гроші або проводили операції з карткою у банкоматі прямо у відділенні банку, то у скрутній ситуації можна сміливо звертатися до співробітників банку. Вони або допоможуть вилучити карту, або запропонують зробити нову.

Екстрене скасування операції

Якщо банкомат без видимої причини забрав і зажував вашу картку, можна спробувати повернути її шляхом скасування операції. Для цього затисніть на банкоматі кнопку "Скасувати"/"Закрити" (червона кнопка з хрестиком). Утримуйте палець на кнопці кілька секунд, після чого має з’явитися вікно із пропозицією скасувати операцію. Утримуючи кнопку скасування однією рукою, другою скасуйте операцію на екрані. Коли ви скасуєте операцію, картка має повернутися.

Раніше "Телеграф" розповідав про простий спосіб повернути картку, якщо її "зажував" банкомат. Потрібно натиснути лише одну кнопку.