Не викидайте картопляні очистки: вони допоможуть позбавитися проблеми на кухні

Читать на русском
Автор
809
Ці корисні хитрощі вам знадобляться
Ці корисні хитрощі вам знадобляться. Фото Freepik

Ви точно заощадите свій бюджет

Картопля – один із найпопулярніших продуктів на нашій кухні. Ми готуємо з ним перші страви, різноманітні салати, ситні запіканки, смажимо та робимо картопляне пюре.

Однак багато хто використовує картоплю ще для розв'язання побутових проблем. Разом з UAportal розповімо про декілька способів використання коренеплоду на кухні.

Як можна використовувати картоплю в побуті

Картопля допоможе видалити жир із посуду. Просто візьміть півкілограма картопляного лушпиння і покладіть її у велику каструлю. Туди ж натріть шматок господарського мила, трохи води та відправте все на плиту.

Коли суміш закипить, покладіть брудний посуд і залиште на 3-40 хвилин. Ви здивуєтеся результату — бруд відмиється без особливих зусиль.

Також картопля допомагає у боротьбі з потьмянілим сріблом. Якщо у срібних виробів з’явився неприємний чорний наліт, не обов’язково витрачати гроші на професійне чищення. Ви можете розв'язати проблему за допомогою звичайної картоплі.

Для початку відваріть картоплю в мундирі, потім покладіть срібло столове у воду і залиште приблизно на 30 хвилин. Через вказаний час дістаньте срібло, почистьте зубною щіткою та висушіть.

Раніше ми розповідали, як може стати в нагоді кавова гуща. Ці трюки вам допоможуть та заощадять гроші.