Мінімум інгредієнтів, максимум задоволення: ця запіканка зробить кожну вечерю особливою
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 42853
Це точно найкраща страва з картоплі
З картоплі ми готуємо неймовірне пюре, любимо її смажити з хрусткою скоринкою, запікаємо і гасимо. Але сьогодні ми пропонуємо приготувати із неї запіканку.
Просте в приготуванні, але дуже смачна страва за рецептом Shuba перетворить звичайну вечерю на королівську. Декілька простих інгредієнтів і трохи часу – і на столі фантастична запіканка з фаршем.
Як приготувати картопляну запіканку з фаршем
Інгредієнти на 8 порцій:
- картопля – 700 г;
- молоко 2,5% — 125 г;
- яловичина – 400 г;
- цибуля – 1 шт.;
- яйця курячі – 1 шт.;
- олія вершкове 73% — 40 г;
- сметана – 40 г;
- олія соняшникова – 15 г;
- сіль – на свій смак.
Спосіб приготування:
- Картоплю миємо, чистимо, відварюємо до готовності та пюруємо. Додаємо молоко, яйце та сіль, ретельно перемішуємо.
- М’ясо миємо, відварюємо протягом 1 години. Даємо охолонути, нарізаємо на шматки.
- Чистимо і нарізаємо цибулю, пропускаємо разом із м’ясом через м’ясорубку.
- Форму для запікання змащуємо рослинною олією. Викладаємо половину картопляного пюре, потім викладаємо фарш і зверху – решту пюре. Змащуємо все сметаною.
- Відправляємо форму в розігріту до 180°С духовку на 30-40 хвилин.
Готову запіканку нарізаємо шматочками та подаємо гарячою з улюбленим салатом. Ця неймовірна вечеря принесе задоволення і вам, і вашим близьким.