Мінімум інгредієнтів, максимум задоволення: ця запіканка зробить кожну вечерю особливою

Читать на русском
Автор
42853
Просто та неймовірно смачно
Просто та неймовірно смачно. Фото shuba.life

Це точно найкраща страва з картоплі

З картоплі ми готуємо неймовірне пюре, любимо її смажити з хрусткою скоринкою, запікаємо і гасимо. Але сьогодні ми пропонуємо приготувати із неї запіканку.

Просте в приготуванні, але дуже смачна страва за рецептом Shuba перетворить звичайну вечерю на королівську. Декілька простих інгредієнтів і трохи часу – і на столі фантастична запіканка з фаршем.

Як приготувати картопляну запіканку з фаршем

Інгредієнти на 8 порцій:

  • картопля – 700 г;
  • молоко 2,5% — 125 г;
  • яловичина – 400 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйця курячі – 1 шт.;
  • олія вершкове 73% — 40 г;
  • сметана – 40 г;
  • олія соняшникова – 15 г;
  • сіль – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю миємо, чистимо, відварюємо до готовності та пюруємо. Додаємо молоко, яйце та сіль, ретельно перемішуємо.
  2. М’ясо миємо, відварюємо протягом 1 години. Даємо охолонути, нарізаємо на шматки.
  3. Чистимо і нарізаємо цибулю, пропускаємо разом із м’ясом через м’ясорубку.
  4. Форму для запікання змащуємо рослинною олією. Викладаємо половину картопляного пюре, потім викладаємо фарш і зверху – решту пюре. Змащуємо все сметаною.
  5. Відправляємо форму в розігріту до 180°С духовку на 30-40 хвилин.

Готову запіканку нарізаємо шматочками та подаємо гарячою з улюбленим салатом. Ця неймовірна вечеря принесе задоволення і вам, і вашим близьким.