Не змивайте кавову гущу в раковину та унітаз: вона допоможе позбавитися від популярних проблем

Читать на русском
Автор
386714
Ці хитрощі допоможуть вам на кухні Новина оновлена 27 листопада 2023, 04:59
Ці хитрощі допоможуть вам на кухні. Фото smak.ua

Простий трюк — і неймовірний результат

Хто не любить поласувати смачною, ароматною і підбадьорливою кавою вранці? Однак, поспішаючи у своїх справах, ми часто виливаємо кавову гущу в раковину або унітаз, швидко миємо чашку.

Однак мало хто знає, що такий щоденний ритуал може призвести до негативних наслідків для вашої раковини та унітазу. Разом з OBOZ.UA розповімо, чому не можна викидати кавову гущу в унітаз та розповімо про цікаві способи використання кавової гущі. Спробуйте і ви не пошкодуєте.

Чому кавову гущавину не можна викидати в унітаз та раковину

Вся річ у тому, що кавова гуща засмічує та ушкоджує труби, поступово осідає на стінках. В результаті згодом можуть утворитися згустки, які прилипнуть до труби всередині та засмітити її. Вам необхідно регулярно прочищати труби за допомогою спеціальних хімічних засобів. Якщо це не допоможе, потрібно буде навіть викликати сантехніка.

Щоб уникнути таких негативних наслідків, кавову гущавину краще викидати у смітник. Її також можна використовувати з іншою метою.

Як можна використовувати кавову гущу

Кавова гуща має насичений аромат, тому її можна використовувати як природний дезодорант для усунення неприємного запаху в холодильнику. Просто насипте суміш у скляну банку і поставте на одну з полиць — наступного дня ви не відчуєте більше різких запахів. А ось протираючи руки гущею, можна усунути неприємні запахи, наприклад, від цибулі або часнику.

Кавову гущу можна також використовувати як освіжувач для повітря. Варто лише додати гущу у вазу із сухими квітами — і будинок наповниться приємним ароматом. Цю хитрість можна використовувати у ванній або кухні.

За допомогою кавової гущі можна замаскувати подряпини на темних меблях. Приготуйте насичений кавовий розчин, дайте йому охолонути та за допомогою ватного диска протріть необхідні ділянки.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим почистити раковину на кухні. Це найдієвіше розв'язання проблеми.