Запечіть картоплю — і відправте її в салат: рецепт, після якого гості оближуть тарілки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Дивно просто і дуже смачно](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/6/87/5553e66b-e7348278640cb05db055d94d91f26876.jpg?v=6229_1)
За вами бігатимуть усі друзі з проханням поділиться рецептом
Картопля це дуже популярний продукт на нашій кухні. Ми готуємо з неї неймовірні запіканки, смажимо, пюруємо, додаємо в супи та борщі.
Однак сьогодні ми пропонуємо незвичайну страву з картоплі – неймовірно ніжний та пікантний салат. Готувати таку страву за рецептом Shuba дуже просто – вам просто потрібно змішати запечену до хрусткості картоплю з йогуртовим соусом та ароматною зеленню. Головне — не шкодуйте зелені: сюди дуже підходитиме свіжа петрушка, кріп і трохи естрагону.
Як приготувати салат із запеченої картоплі
Інгредієнти на 4 порції:
- картопля – 700 г;
- олія оливкова Extra Virgin – 60 мл;
- грецький йогурт – 1/3 склянки;
- майонез 67% — 1/3 склянки;
- часник, зубчики – 1 шт.;
- цибуля червона ріпчаста — 1 шт.;
- зелень – 40 г;
- діжонська гірчиця — 2 ч. л.;
- білий винний оцет – 10 мл;
- сіль, перець чорний мелений — на свій смак.
Спосіб приготування:
- Картоплю миємо, нарізаємо на скибочки. На великому деко змішуємо з олією, половиною чайної ложки солі, викладаємо зрізами вниз і запікаємо в розігрітій до 220°C духовці приблизно 25 хвилин. Перевертаємо та запікаємо до м’якості ще близько 10 хвилин. Даємо 5-10 хвилин охолонути.
- Для приготування заправки у великій мисці змішуємо йогурт, майонез, нарізану цибулю та зелень, натертий часник, гірчицю, оцет, перець та чайну ложку солі до однорідної маси.
- Заправку, що вийшла, ретельно перемішуємо з картоплею, перекладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.
Подаємо картопляний салат з курячими рулетиками та насолоджуємося. Смачного.