Запечіть картоплю — і відправте її в салат: рецепт, після якого гості оближуть тарілки

Читать на русском
Автор
Дивно просто і дуже смачно
Дивно просто і дуже смачно. Фото shuba.life

За вами бігатимуть усі друзі з проханням поділиться рецептом

Картопля це дуже популярний продукт на нашій кухні. Ми готуємо з неї неймовірні запіканки, смажимо, пюруємо, додаємо в супи та борщі.

Однак сьогодні ми пропонуємо незвичайну страву з картоплі – неймовірно ніжний та пікантний салат. Готувати таку страву за рецептом Shuba дуже просто – вам просто потрібно змішати запечену до хрусткості картоплю з йогуртовим соусом та ароматною зеленню. Головне — не шкодуйте зелені: сюди дуже підходитиме свіжа петрушка, кріп і трохи естрагону.

Як приготувати салат із запеченої картоплі

Інгредієнти на 4 порції:

  • картопля – 700 г;
  • олія оливкова Extra Virgin – 60 мл;
  • грецький йогурт – 1/3 склянки;
  • майонез 67% — 1/3 склянки;
  • часник, зубчики – 1 шт.;
  • цибуля червона ріпчаста — 1 шт.;
  • зелень – 40 г;
  • діжонська гірчиця — 2 ч. л.;
  • білий винний оцет – 10 мл;
  • сіль, перець чорний мелений — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю миємо, нарізаємо на скибочки. На великому деко змішуємо з олією, половиною чайної ложки солі, викладаємо зрізами вниз і запікаємо в розігрітій до 220°C духовці приблизно 25 хвилин. Перевертаємо та запікаємо до м’якості ще близько 10 хвилин. Даємо 5-10 хвилин охолонути.
  2. Для приготування заправки у великій мисці змішуємо йогурт, майонез, нарізану цибулю та зелень, натертий часник, гірчицю, оцет, перець та чайну ложку солі до однорідної маси.
  3. Заправку, що вийшла, ретельно перемішуємо з картоплею, перекладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.

Подаємо картопляний салат з курячими рулетиками та насолоджуємося. Смачного.