Незвичайний вигляд та неперевершений смак: таку пюрешку люблять у Нідерландах

Читать на русском
Автор
3790
Ідеальне пюре готується саме так
Ідеальне пюре готується саме так. Фото shuba.life

Здивувати близьких можна навіть гарніром

Якщо ви дуже любите картопляне пюре, напевно, вам сподобається і цей рецепт. Сьогодні ми приготуємо наш улюблений гарнір голландською.

Традиційна голландська страва під назвою стамппот готується дуже швидко та з простих інгредієнтів. Подайте її до столу із салатом та ковбасками – і ви здивуєте всіх: пюре виглядає незвичайно та має неперевершений смак. А рецептом ділиться "Господинька".

Як приготувати стамппот — картопляне пюре по-голландськи

Інгредієнти:

  • 7 великих картоплин;
  • 1 велика морква;
  • 2 невеликі цибулини;
  • 2 пучки петрушки;
  • 80 мл вершків 20%;
  • 70-80 г вершкового масла;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • сіль та перець на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю, морква та цибулю чистимо. Картоплю розрізаємо на чотири частини, моркву натираємо на великій тертці, а цибулю нарізаємо півкільцями.
  2. Підготовлені овочі відправляємо в каструлю з водою і варимо до готовності картоплі – на це потрібно приблизно 25 хвилин. Знімаємо їх з вогню і даємо трохи охолонути.
  3. У цей час подрібнюємо петрушку та обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом та рослинною олією до золотистого кольору.
  4. Підсмажену петрушку разом із вершками відправляємо в овочі, солимо, перчимо і розминаємо в пюре.

Подаємо стамппот з улюбленим салатом, смаженими сосисками або ковбасками. Вийде дуже смачно.