Складе конкуренцію навіть улюбленому борщу: готуємо незвичайний курячий суп по-румунськи

Читать на русском
Автор
735
Страва виходить ситною та смачною
Страва виходить ситною та смачною. Фото shuba.life

Відмінна альтернатива звичним першим стравам

Якщо ж класичного борщу не хочеться, саме час для експериментів. Сьогодні ми пропонуємо приготувати популярну в Румунії першу страву.

Такий суп називається "чорба", а готується він із курятини, картоплі, цибулі, томатів, солодкого перцю та кабачків. Лимонний сік, оцет та квас надають страві приємної пікантної кислинки. Суп виходить дуже ароматним, наповненим овочами та м’ясом з травами та насиченим томатним бульйоном. Незвичайним рецептом ділиться Shuba.

Як приготувати румунський суп чорба

Інгредієнти на 4 порції:

  • курятина – 600 г;
  • картопля – 3 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • перець солодкий – 1 шт.;
  • томати – 3 шт.;
  • перець червоний гострий – 1/2 шт.;
  • кабачки — 1/2 шт.;
  • часник, зубчики – 3 шт.;
  • квас – 200 мл;
  • перець чорний, горошок – 4 шт.;
  • сіль, корінь петрушки, зелень – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Курку миємо, нарізаємо шматочками. Заливаємо м’ясо 2,5 л води, доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо півгодини.
  2. Овочі миємо і чистимо. Картоплю, цибулю та моркву нарізаємо довільними кубиками, відправляємо до м’яса і варимо 15 хвилин.
  3. Через зазначений термін додаємо порізані невеликими шматочками помідори, кабачок та перець, варимо всі 20 хвилин на маленькому вогні під кришкою.
  4. Вливаємо у каструлю теплий квас, туди ж відправляємо перець горошком, пропущений через прес часник та корінь петрушки. Варимо ще 10 хвилин.

У готовий суп додаємо подрібнену зелень і подаємо на стіл разом із домашнім хлібом. Насолоджуйтесь!