Заряджання пошкодженого або намоклого телефону: важливе правило, яке врятує ваш гаджет

Читать на русском
Автор
1573
Від правильності живлення залежить стан батареї
Від правильності живлення залежить стан батареї. Фото moyo.ua

Усього один невірний рух, і смартфон може "померти"

Щоденне живлення акумулятора телефону є звичайною рутинною справою, яка не викликає додаткових питань. Але ситуація змінюється, коли потрібно зарядити пошкоджений або намоклий гаджет.

Не завжди є можливість відразу віднести гаджет в ремонт або придбати новий, тому багато хто намагається продовжити життя свого смартфона. Але небезпека чекає, коли потрібно поставити телефон на зарядку, пише портал wookie.com.ua.

Як заряджати пошкоджений смартфон

Експерти радять цього не робити. Серйозні пошкодження телефону можуть спричинити проблеми в мережі. Під час живлення є ризик суттєво погіршити ситуацію.

Набагато краще, якщо ви смартфон одразу віднесете до сервісного центру. Фахівці підкажуть, чи можна користуватися ним, в якому стані батарея. Навіть якщо немає можливості зробити ремонт, діагностика гаджета є важливою. Обов’язково уточніть, чи можна заряджати пошкоджений телефон.

Часом між екраном та рамою смартфона з’являється щілина. Це тривожний дзвіночок. Як тільки ви помітили таку зміну, одразу ж несіть телефон у сервісний центр. У жодному разі не ставте його на зарядку.

Поява щілини між рамою та екраном свідчить про здуття акумулятора. Якщо підключити телефон до мережі, батарея може вибухнути.

Чи можна заряджати промоклий телефон

Це категорично заборонено. Спочатку потрібно висушити гаджет. Наприклад, протерти м’якою серветкою. Після цього смартфон варто покласти в чисте сухе місце і залишити на кілька годин.

Перед заряджанням обов’язково потрібно подивитися, в якому стані зарядний порт. Якщо в нього забився бруд, його варто позбутися. З пилом відмінно справляється м’яка маленька пензлик. Якщо такої немає, то можна замінити зубочисткою, навколо якої обернута вата.

Врахуйте, що якщо гаджет сильно намок, то кількох годин може не вистачити. Іноді сушіння займає 2-3 дні. Головне, щоб усередині не було вологи, інакше при зарядці смартфона можливе коротке замикання.

Раніше "Телеграф" повідомляв, чи можна кілька разів на день заряджати телефон. Експерти висловили свою думку.