Заряджати телефон через повербанк небезпечно? Три важливі моменти, які варто знати

Читать на русском
Автор
1144
Чи можна заряджати телефон через повербанк
Чи можна заряджати телефон через повербанк. Фото Телеграф

Декілька простих порад допоможуть вам не нашкодити акумулятору телефону

Багато хто використовує повербанк у повсякденному житті, щоб заряджати телефон або інші пристрої. Однак мало хто знає, чи безпечно це для гаджета і, чи не псує девайс акумулятор.

Повербанки проектують таким чином, щоб вони не шкодили тим пристроям, які до них підключають. У цьому слід знати деякі правила. Про це пише iWalkWorld.

Є три важливі деталі, на які потрібно звернути увагу під час заряджання телефону через цей гаджет:

  • При виборі повербанку слід віддавати перевагу виключно якісним. В іншому випадку він може зашкодити вашому телефону. Крім того, наприклад, надмірна зарядка поганого повербанку може призвести до його вибуху.
  • Завжди звертайте увагу на напругу. Ідеальна напруга для заряджання телефону – 5 В. Якщо пристрій дає 4,2 В або менше, то він лише розряджатиме батарею. Водночас, будь-яка вихідна напруга вище 5 В може пошкодити мікроелектроніку вашого смартфона.
  • Намагайтеся не перестаратися із зарядкою. Якщо постійно підтримувати рівень зарядки за допомогою повербанка на 100%, це призведе до пошкодження акумулятора.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, які є п’ять простих, але корисних порад, як швидко зарядити телефон, коли зовсім немає часу.