Чи можна заряджати телефон кілька разів на день — експерти відповіли

Читать на русском
Автор
27761
Розряджати до нуля телефон не потрібно
Розряджати до нуля телефон не потрібно. Фото itechua.com

Важливо не допускати повної розрядки смартфона

Смартфон може розрядитись в будь-який момент і підживлювати його на холоді не варто. Для зарядки телефона варто обирати місця з певним температурним діапазоном.

Робити це можна кілька разів на день, впевнений Ісідор Бухман, генеральний директор Cadex Electronics та учасник онлайн-ресурсу Battery University. В коментарі для Gearpatrol експерт зазначив, що "літій-іонні батареї люблять заряджати короткими ривками". Тобто підзарядка по 5-10 відсотків не шкодить акумулятору.

Натомість він наголосив, що заряджання телефону до 100% та розрядка до нуля шкодять батареї, адже можуть її "повторно відкалібрувати". Це може загрожувати таким явищем як різкий розряд акумулятора, коли батарея наче достатньо ще заряджена. Загалом повні цикли зарядки не рекомендуються для літій-іонних батарей.

Для оптимального терміну служби акумулятора ваш телефон ніколи не повинен опускатися нижче 20 відсотків і ніколи не перевищувати 80 відсотків. Дозволити вашому телефону досягати нульового відсотка — не дуже добре для стану його акумулятора. Кожного разу зменшується кількість циклів, що залишилися на літій-іонному елементі. Чим менше циклів, тим менше заряду він здатний утримувати і тим коротший термін служби батареї.

Раніше "Телеграф" розповідав, що правило — заряджати телефон до 100% стосується тільки старих моделей, на які ще не встановлювали літій-іонні акумулятори. Для сучасних смартфонів це шкідливо.