Як зберегти заряд смартфону: найпростіші способи для Android та iPhone

Читать на русском
Автор
531
Лайфхаки зарядки телефона
Лайфхаки зарядки телефона. Фото Відкриті джерела

Активація цих функцій ніяк не відобразиться на працездатності вашого девайса

У більшості людей щодня виникає проблема зі швидким розрядженням телефона. Зранку зарядили, а ввечері, можливо, і в обід флагман уже сів.

"Телеграф" зібрав для вас 4 найдієвіших лайфхаки, які збережуть заряд на телефоні протягом доби. Завантажувати або встановлювати додатки при цьому не потрібно – всі потрібні функції вже вбудовані за замовчуванням.

Режим "Економія енергії"

Назва вже сама каже, що режим зможе заощадити заряд батареї. Проте більшість його ігнорує, навіть коли на телефоні вже 20%.

Зауважимо, що на деяких моделях Android є енергоощадний режим "Ультра". Його активація призводить до того, що система відключає всі ресурсомісткі процеси, обмежує фонову активність, зменшує яскравість екрана, а також автоматично включає темний режим.

"Ні" геолокації

Смартфони, а особливо сучасні, потребують вмикати геолокацію майже до кожного додатку, щоб краще та актуальніше працювати. Але ця функція добре садить телефона, і потихеньку псує батарею.

Щоб вимкнути геолокацію на своєму смартфоні, просто відкрийте налаштування та знайдіть розділ "Місцезнаходження" чи "Служби локації". Зазвичай він знаходиться в розділі "Особисті дані та конфіденційність". Також ви можете вимкнути геолокацію для кожного додатка окремо.

Активуйте "Темний режим"

Він є і на Android, і на iPhone. Його головна функція — знизити навантаження на очі, але додатково він добре заощаджує заряд батареї, адже яскравість екрана мінімальна.

Але є один нюанс, такий лайфхак працює на смартфонах з OLED-екранами. Тому власникам девайсів з IPS-дисплеєм темний режим не допоможе.

Адаптивна зарядка

Ця функція дозволить зарядити телефон вчасно і збереже акумулятор.

Коли ви її вмикаєте, вона повільно збільшує відсотки батареї. Тобто, якщо ви звечора на всю ніч ставите телефон, він буде заряджатися довго і якісно. Система вибудує процес зарядки таким чином, щоб акумулятор заповнював свою місткість повільно і зарядився рівно на 100%. На Android ця функція називається "Адаптивна зарядка", а на iOS – "Оптимізована зарядка".

Раніше "Телеграф" писав, чи зашкодить батареї смартфона зарядка у понад 100%.