Чому швидка зарядка повільно гробить батарею смартфона: важливий момент

Читать на русском
Автор
9864
Під час заряджання телефона пам’ятайте про прості правила
Під час заряджання телефона пам’ятайте про прості правила. Фото Freepik

Обмежуйте використання такого способу заряджання телефону

Функція швидкої зарядки смартфона – зручне рішення у разі потреби швидкого заряду гаджета. Однак не всі користувачі знають про "підводні камені" цього методу.

Для продовження терміну служби акумулятора смартфона краще уникати використання дешевих зарядних пристроїв та обмежувати застосування швидкого заряджання. Це просте правило допоможе зберегти працездатність батареї, а отже, збільшить термін служби телефону, пише textmagic.

Підроблені зарядні пристрої становлять небезпеку як для телефону, так і для його власника. Через недостатню ізоляцію компонентів існує ризик короткого замикання та займання, особливо у вологих умовах, наприклад, у ванних кімнатах. Також не варто використовувати кабелі низької якості.

Звичайно, повільна зарядка також впливає на зношування акумулятора, але цей процес відбувається повільніше, ніж при використанні швидкої зарядки. Довговічність батареї залежить від ваших звичок використання та заряджання. Якщо ви плануєте оновлювати свій телефон кожні два роки, не потрібно турбуватися про те, що швидка зарядка пошкодить акумулятор.

Раніше ми писали, які поширені помилки погано впливають на роботу iPhone. Усього їх три.