Безалкогольний глінтвейн та журавлиний пунш: чим замінити чай та каву взимку
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Прості рецепти можуть принести користь організму
Пити гарячі напої — один із популярних способів зігрітися у холодному приміщенні. Однак звичайні кава та чай можуть швидко набриднути.
Портал Water house рекомендує інші напої, які можуть урізноманітнити меню зимовими та осінніми вечорами. Це безалкогольний глінтвейн та пунш з журавлиною.
Безалкогольний глінтвейн
Такий глінтвейн можна і тим, кому алкоголь протипоказаний. Він робиться на основі фруктів — лимону, апельсину та яблука, а також соку з червоного винограду.
Для приготування:
- 3 склянки соку червоного винограду
- 1 склянка води
- 2-3 шматочки апельсину
- 2-3 шматочки лимону
- 2-3 скибки яблука
- Кориця, гвоздика, бадьян, кардамон — за смаком.
Воду змішують з соком, нагрівають на середньому вогні. Додають фрукти та спеції і доводять ледь не до кипіння. Залишилось настояти 5-7 хвилин та можна вживати.
Журавлиновий пунш
Журавлина — корисна ягода, яку використовують не тільки для квашення капусти, а й для напоїв — морсів, пуншів тощо. Вона має особливий смак. Цікаву нотку додає у пунш сироп з бузини.
Для приготування:
- 1,5 л води
- 1 склянка перетертих ягід журавлини
- 0,5 склянки цукру
- сироп з бузини
- сік дольки лайму.
Перша частина — приготувати морс. Для цього перетерту журавлину змішують з водою та закип'ячують. Проварити 5-10 хвилин, процідити та додати цукор. Далі в теплий морс додають сироп з бузини та сік лайму на свій смак — краще змішувати у кожній склянці окремо.
Раніше "Телеграф" розповідав, що на сильному морозі намагатися зігрітися тільки гарячими напоями не варто. Погіршити стан і посилити тепловіддачу можуть алкогольні напої, які в гарячому вигляді призведуть до сильнішого охолодження.