Безалкогольний глінтвейн та журавлиний пунш: чим замінити чай та каву взимку

Читать на русском
Автор
Алкогольний глінтвейн варто замінити на безалкогольну версію
Алкогольний глінтвейн варто замінити на безалкогольну версію. Фото uaportal.com

Прості рецепти можуть принести користь організму

Пити гарячі напої — один із популярних способів зігрітися у холодному приміщенні. Однак звичайні кава та чай можуть швидко набриднути.

Портал Water house рекомендує інші напої, які можуть урізноманітнити меню зимовими та осінніми вечорами. Це безалкогольний глінтвейн та пунш з журавлиною.

Безалкогольний глінтвейн

Такий глінтвейн можна і тим, кому алкоголь протипоказаний. Він робиться на основі фруктів — лимону, апельсину та яблука, а також соку з червоного винограду.

Для приготування:

  • 3 склянки соку червоного винограду
  • 1 склянка води
  • 2-3 шматочки апельсину
  • 2-3 шматочки лимону
  • 2-3 скибки яблука
  • Кориця, гвоздика, бадьян, кардамон — за смаком.

Воду змішують з соком, нагрівають на середньому вогні. Додають фрукти та спеції і доводять ледь не до кипіння. Залишилось настояти 5-7 хвилин та можна вживати.

Журавлиновий пунш

Журавлина — корисна ягода, яку використовують не тільки для квашення капусти, а й для напоїв — морсів, пуншів тощо. Вона має особливий смак. Цікаву нотку додає у пунш сироп з бузини.

Для приготування:

  • 1,5 л води
  • 1 склянка перетертих ягід журавлини
  • 0,5 склянки цукру
  • сироп з бузини
  • сік дольки лайму.

Перша частина — приготувати морс. Для цього перетерту журавлину змішують з водою та закип'ячують. Проварити 5-10 хвилин, процідити та додати цукор. Далі в теплий морс додають сироп з бузини та сік лайму на свій смак — краще змішувати у кожній склянці окремо.

Раніше "Телеграф" розповідав, що на сильному морозі намагатися зігрітися тільки гарячими напоями не варто. Погіршити стан і посилити тепловіддачу можуть алкогольні напої, які в гарячому вигляді призведуть до сильнішого охолодження.