Ви самі псуєте смак кави: поширені помилки, які варто врахувати, щоб напій став фантастичним

Читать на русском
Автор
38049
Розповідаємо про недоліки у приготуванні, які доволі легко усунути
Розповідаємо про недоліки у приготуванні, які доволі легко усунути. Фото Freepik

Такий підхід псує смак кави

Ми розповідали, чим відрізняється арабіка від робусти та як обрати "свій" сорт кави. Тепер поговоримо про поширені помилки, яких ми часто припускаємось під час приготування кави.

Існує стереотип, що смачну каву можна випити лише у кав’ярні, однак це не так. Щоб смачно готувати цей напій вдома, потрібно знати деякі деталі. Про них розповіли на ProstoWay.

Кава низької якості

Дешева кава, яка вже продається меленою, в більшості випадків не виправдає себе. Кава може бути не дуже дорогою, але не полінуйтесь пошукати на упаковці дату обсмажування або хоча б упакування — якщо її запакували більше, ніж 5-6 місяців тому, від такої кави не варто очікувати чудового смаку. Особливо, якщо ви п’єте не так багато кави, краще не заощаджувати на продукті.

Якість води

Вода складає понад 90% готового напою. Тож не дивно, що вона теж впливає на смак. Результат точно буде посереднім, якщо ви використаєте звичайну воду з-під крана. Краще надати перевагу очищеній або й бутильованій воді.

Відмова від спецій

Спеції надають напою додаткового відтінку смаку. А ще вони точно забезпечать особливий аромат кави. Тому не варто боятись експериментувати та куштувати нові рецепти. До кави додають корицю кардамон, бодян, мелений імбир, куркуму, чорний перець, а також мускатний горіх.

Експериментуйте — і ви точно знайдете саме той метод заварювання і рецепт, які вам сподобаються. До прикладу, ми розповідали, як приготувати каву по-грецьки.