Вовна, бавовна чи синтетика: який одяг краще обирати на вологу погоду

Читать на русском
Автор
683
В дощ не хочеться виходити з дому зайвий раз
В дощ не хочеться виходити з дому зайвий раз. Фото https://uamotors.com.ua/

Кожен матеріал має свої особливості, які іноді втрачає у вологому вигляді

Погода в Україні з понеділка не тішитиме стабільністю. Сильний вітер, мокрий сніг та дощ будуть поєднуватися із місцями невисокими температурами. В таку погоду замерзнути достатньо просто.

Про те, як одягатись на вулицю взимку, якщо вам треба провести на холоді тривалий період, розповів портал для мисливців Bowhunter. Автори порад зазначають, що для теплоізоляції потрібно надівати кілька шарів одягу. Для спідньої білизни краще обрати синтетичні тканини, призначені для відводу вологи від шкіри, що збереже сухість і тепло.

Інший одяг потрібно підбирати відповідно до погоди. Він може бути на флісі, з вовною, на утеплювачі з гусячого пуху та з бавовни. Серед синтетичних тканин виділяють фліс, адже він водостійкий та додає тепла, не обтяжуючи.

Вовняний одяг є чудовим ізолятором, навіть якщо він мокрий. Потрібно носити його поверх синтетичної спідньої білизни, щоб усунути відчуття свербіння від вовни.

Утеплювач з гусячого пуху дуже легкий і є відмінним ізолятором. Однак, якщо пуховий одяг не обробляється, він втрачає свої теплоізоляційні якості, коли намокає.

Бавовняний одяг (спідня білизна, футболки, джинси, фланелеві сорочки) — поганий вибір для холодної вологої погоди. У вологому стані бавовна втрачає свою і без того обмежену теплоізоляційну здатність і може призвести до швидкого відведення тепла від тіла, збільшуючи ризик гіпотермії.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як зробити взуття менш ковзким. Для цього використовують повсть, суперклей, пісок та інші підручні способи.