Як не гепнутися в ожеледицю: 7 дешевих трюків на зиму

Читать на русском
Автор
2142
Підошва зимового взуття більше не буде слизькою
Підошва зимового взуття більше не буде слизькою. Фото Freepik

У багатьох випадках вам знадобиться пластир чи суперклей

Зимова ожеледиця — небезпечне явище, адже в цей період легко послизнутися та отримати травму. Щоб уникнути неприємностей, потрібно правильно підібрати взуття. Важливо, щоб чоботи або черевики не тільки були водонепроникними, але й мали хорошу антиковзну підошву.

Існує сім простих "хаків", які допоможуть уникнути ковзання на льоду в зимовий час. Більшість з них доступні і недорогі, з використанням простих матеріалів, які можна знайти в кожному домі, пише "РБК Україна".

Що зробити, щоб взуття не ковзало

  1. Використайте широкий лейкопластир і приклейте його до підошви навхрест. Цей метод забезпечить захист як мінімум на три дні.
  2. Вимийте та знежирте підошву, потім нанесіть тонкий шар клею типу "Момент" і посипте поверхню піском. Цей прийом зробить підошву більш шорсткою, запобігаючи ковзанню протягом 3-4 тижнів.
  3. Використайте суперклей для приклеювання шматочків паперу до підошви. Якщо важливим є зовнішній вигляд, можна зафарбувати наждачний матеріал чорним маркером. Цей метод забезпечить захист від ковзання щонайменше на пару тижнів.
  4. Підошва повинна мати шорстку поверхню. Фабричні візерунки з часом зникають, тому можна використати гострий дріт, цвях або тертку, щоб створити нові візерунки. Ефект збережеться протягом місяця.
  5. Очистіть підошву і приклейте до неї фрагменти повсті, щоб взуття не ковзало щонайменше 10 днів.
  6. Якщо потрібне тимчасове рішення на день чи два, прикріпіть скотч до підошви липкою стороною назовні.
  7. Можна придбати спеціальні гумові підошви або льодоступи для взуття на зиму.

Раніше ми писали, як подолати неприємний запах у взутті. Існує лайфхак, що ґрунтується на використанні простого інгредієнта.