Допоможуть спеціальні вправи, масаж і не тільки: як зігріти руки без рукавичок на холоді

Читать на русском
Автор
2221
Руки взимку можуть замерзнути навіть в рукавичках
Руки взимку можуть замерзнути навіть в рукавичках. Фото londondermatologist.co.uk

Якщо є можливість — краще вдягти рукавиці чи тримати руки в кишенях

Взимку потрібно ретельно турбуватися не тільки про своє взуття чи одяг, а й про стан тіла. Перемерзати не варто. Якщо забули рукавички вдома — можна зробити кілька вправ.

Поради про зігрів рук дає портал Wikihow. Рекомендується почати з фізичної активності. Вона допоможе зігріти не тільки руки.

Якщо ж рухатися активно не варіант у вашому випадку — можна порухати окремо руками чи ногами. Порада актуальна і для них. Для того, аби зігрітись потрібно:

  • стискати пальці рук/ніг і потім їх розпрямляти
  • ворушити пальцями на ногах і руках
  • рухати руками по колу та вверх-вниз
  • розтирайте руки одна об одну.
Як рухати руками аби зігріти їх
Напрямки руху рук при гімнастиці від холоду

Інший спосіб зігріти — помасажувати руки. Для цього можна використовувати крем чи масло, або робити самомасаж без них. Не варто забувати помасажувати між пальцями та кінчики пальців.

Серед рекомендацій також уникати споживання кофеїну, алкоголю та тютюнопаління. Якщо руки сильно замерзли, а рукавичок немає, можна зігріти їх поклавши під пахви чи між стегнами і тримати так доки руки не зігріються. Для зігрівання також можна використати тепле повітря з легенів, подмухавши на руки.

Раніше "Телеграф" розповідав, що рукавички можна зробити і самому. Для цього можна використати старий светр. Також самому можна утеплити взуття, вирізавши устілку з повсті.