Мало хто знає про це: чим небезпечна зарядка телефону на холоді

Читать на русском
Автор
2622
Мороз погано впливає на акумулятор
Мороз погано впливає на акумулятор. Фото https://gsminfo.com.ua/

При холодній температурі гаджети швидше розряджаються

У холодну пору року батарея смартфонів втрачає заряд набагато швидше. Тому часто виникає необхідність зарядити її ще до повернення додому.

Тут на допомогу приходять повербанки, які дозволяють "нагодувати" батарею в будь-якому місці. Але краще цього не робити, щоб не зіпсувати акумулятор, пише "Фокстрот".

У холодну пору року не можна на вулиці заряджати смартфони, як і інші гаджети. Вже при температурі в градусів відбувається негативна дія на батарею, яка посилюється при підвищеній вологості. Ще гірше, якщо ви почнете заряджати телефон під час морозу в -10 та нижче. У такому випадку акумулятор швидко зношується.

Як правильно заряджати смартфон взимку

Зберегти здоров’я батареї в холодну пору року можна, якщо дотримуватися простих правил. По-перше, носіть смартфон у внутрішній кишені курточки. Так він не переохолоджується.

По-друге, обов’язково надягайте чохол, щоб уникнути перепаду температур. Навіть якщо не користуєтеся цим аксесуаром у звичайному житті, не полінуйтеся надягати його на смартфон при виході з дому.

По-третє, не поспішайте ставити телефон на зарядку після повернення з вулиці. Дайте гаджету адаптуватися до кімнатної температури. Тільки після цього можете його заряджати.

Раніше "Телеграф" писав, що робити, якщо впустили телефон у сніг. Швидкі та правильні дії допоможуть врятувати ваш гаджет.