Чи можна користуватися смартфоном на зарядці: експерти дали остаточну відповідь

Читать на русском
Автор
79620
Багато хто любить посидіти в інтернеті, поки гаджет заряджається
Багато хто любить посидіти в інтернеті, поки гаджет заряджається

Зарядка сучасного телефону огорнута міфами, настав час їх розвінчати

Правильне використання смартфонів та їх живлення продовжує термін експлуатації. Але не всім відомо, чи можна дивитися відео, грати в ігри або серфити в інтернеті, доки гаджет заряджається.

Поширений міф, що такі безневинні дії можуть швидко виснажити батарею та скоротити термін служби вашого гаджета. Але насправді це не так, повідомляє "Фокстрот".

Чи можна користуватися смартфоном на зарядці

Живлення телефону від мережі не є протипоказанням для його використання. Експерти стверджують, що такі дії не шкодять батареї.

Проте є й інший бік медалі. При використанні смартфона він повільніше заряджатиметься. А от наскільки — відповісти не так просто. Це залежить від потужності батареї, "завантаженості" гаджета в цей момент та якості зарядного пристрою. Якщо використовується "рідний" кабель і блок, то батарея швидше "наїсться".

Якщо потрібно терміново та швидко зарядити телефон, то ним краще не користуватися. А ще можна допомогти пришвидшити процес. Наприклад, увімкнути режим польоту або економії, закрити всі непотрібні програми, що працюють у фоновому режимі. Це допоможе прискорити заряд.

Раніше "Телеграф" писав, як правильно користуватися швидкою зарядкою, щоб не нашкодити батареї смартфона. Є кілька правил, які важливо неухильно виконувати.