Впорається навіть новачок: простий рецепт плову з бараниною
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1451
Ми підкажемо, як приготувати плов.
Плов — це одна з найпопулярніших страв у світі. Він готується з рису, м'яса, овочів і спецій.
Існує безліч рецептів плову, але найпопулярнішим є плов з бараниною. Про це пише vkusno.com.
Інгредієнти:
- 500 г баранини
- 300 г рису
- 2 цибулини
- 2 моркви
- 2 головки часнику
- 100 мл олії
- 1 чайна ложка солі
- 1/2 чайної ложки чорного перцю
- 1/2 чайної ложки куркуми
Приготування:
- Баранина наріжте кубиками середнього розміру.
- Цибулю наріжте півкільцями.
- Моркву наріжте соломкою.
- Часник подрібніть.
- У казані розігрійте олію і обсмажте баратину до золотистої скоринки.
- Додайте цибулю і обсмажуйте до м'якості.
- Додайте моркву і обсмажуйте ще 5 хвилин.
- Додайте рис, сіль, перець і куркуму.
- Перемішайте і залийте водою так, щоб вона покривала рис на 1 см.
- Накрийте казанок кришкою і тушкуйте на середньому вогні 30-35 хвилин.
- Перед подачею посипте плов подрібненим часником.
Цей рецепт плову з бараниною — це класика жанру. Він простий у приготуванні, але виходить дуже смачним і ситним.
Не бійтеся експериментувати з рецептом і знаходити свій ідеальний варіант плову з бараниною.
Також ми розповідали, як смачно тушкувати капусту. А якщо ви подасте пікантний плов із лавашем, гості здивуються незвичайним столом.