Впорається навіть новачок: простий рецепт плову з бараниною

Читать на русском
Автор
1451
Плов з бараниною - смачна та ситна страва, яку легко приготувати (зображення створено за допомогою ШІ)
Плов з бараниною - смачна та ситна страва, яку легко приготувати (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати плов.

Плов — це одна з найпопулярніших страв у світі. Він готується з рису, м'яса, овочів і спецій.

Існує безліч рецептів плову, але найпопулярнішим є плов з бараниною. Про це пише vkusno.com.

Інгредієнти:

  • 500 г баранини
  • 300 г рису
  • 2 цибулини
  • 2 моркви
  • 2 головки часнику
  • 100 мл олії
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/2 чайної ложки чорного перцю
  • 1/2 чайної ложки куркуми

Приготування:

  1. Баранина наріжте кубиками середнього розміру.
  2. Цибулю наріжте півкільцями.
  3. Моркву наріжте соломкою.
  4. Часник подрібніть.
  5. У казані розігрійте олію і обсмажте баратину до золотистої скоринки.
  6. Додайте цибулю і обсмажуйте до м'якості.
  7. Додайте моркву і обсмажуйте ще 5 хвилин.
  8. Додайте рис, сіль, перець і куркуму.
  9. Перемішайте і залийте водою так, щоб вона покривала рис на 1 см.
  10. Накрийте казанок кришкою і тушкуйте на середньому вогні 30-35 хвилин.
  11. Перед подачею посипте плов подрібненим часником.

Цей рецепт плову з бараниною — це класика жанру. Він простий у приготуванні, але виходить дуже смачним і ситним.

Не бійтеся експериментувати з рецептом і знаходити свій ідеальний варіант плову з бараниною.

Також ми розповідали, як смачно тушкувати капусту. А якщо ви подасте пікантний плов із лавашем, гості здивуються незвичайним столом.