Ні грама м’яса у цьому плові: незвичайний, але ситний рецепт страви

Читать на русском
Автор
10889
Такий плов готуватимете до кінця посту Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:47
Такий плов готуватимете до кінця посту. Фото shuba.life

Ситно, смачно та неймовірно просто

Гарбуз – здоровий та низькокалорійний продукт, дуже універсальний та просто створений для кулінарних експериментів. Її можна запікати, використовувати в соусах до макаронів та ризику, варити фантастичну кашу. Варто лише виявити трохи фантазії – і у вас на столі незвичайна страва.

Сьогодні ми разом із Shuba здивуємо гостей незвичайним пловом із рису, гарбуза, овочів та консервованої квасолі із привабливими східними ароматами спецій. Гості здивуються такому плову без грама м’яса!

Як приготувати плов з гарбузом

Інгредієнти на 4 порції:

  • гарбуз — 300 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • часник, зубчики — 4 шт.;
  • рис — 200 г;
  • консервована квасоля — 200 г;
  • сіль, перець чорний мелений, приправа для плову — до свого смаку;
  • олія соняшникова — 100 мл.

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз, цибулю, моркву та часник чистимо. Гарбуз нарізаємо невеликими шматочками, цибулю і часник дрібно шаткуємо, а моркву натираємо на велику тертку.
  2. У каструлю з товстими стінами наливаємо олію та обсмажуємо цибулю з морквою до м’якості. Додаємо гарбуз, часник, сіль, перець, спеції. Все ретельно перемішуємо, обсмажуємо протягом 4-5 хвилин.
  3. В отриману суміш додаємо квасолю та промитий рис. Все заливаємо водою так, щоб вона покривала рис на 3 см. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімального та готуємо протягом півгодини до готовності, при необхідності додаючи воду.

Рекомендуємо також приготувати картопляно-гарбузове пюре із прянощами за рецептом "Телеграфа". Ви точно здивуєте близьких.