І на бутерброди, й на сніданок, і до супу: найсмачніший курячий паштет

Читать на русском
Автор
15687
Апетитна та ефектна закуска
Апетитна та ефектна закуска. Фото say7.info

Подавати паштет можна на сніданок або як перекус, доречний він і на святковому столі

Печінковий паштет навіть такий смачний, як під ягідним желе, люблять далеко не всі. А ось паштет із курячого м’яса сподобається багатьом.

Його можна подавати, як закуску на святковий стіл, мазати на бутерброди до сніданку чи їсти із супом. А рецептом з нами поділилися на порталі "Say7".

Як приготувати курячий паштет

Інгредієнти:

  • 800 г курки;
  • 300 г цибулі;
  • 300 г моркви;
  • 50-100 мл вершків 10-15%;
  • 3–4 лаврові листи;
  • 10 горошин чорного перцю;
  • рослинна олія;
  • сіль;
  • перець

Спосіб приготування:

  1. Одну моркву та одну цибулину крупно нарізати.
  2. Курку залити водою, додати нарізану моркву, цибулю, лавровий лист, перець горошком, посолити.
  3. Варити до готовності (близько 35-40 хвилин), остудити.
  4. Цибулину, що залишилася, дрібно нарізати.
  5. Моркву, що залишилася, натерти на середній тертці.
  6. На олії обсмажити цибулю і моркву.
  7. Відокремити м’ясо від кісток.
  8. М’ясо покласти в блендер, додати вершки, подрібнити.
  9. Додати обсмажену цибулю та моркву, подрібнити, при необхідності посолити.
  10. Паштет викласти в окрему ємність, зберігати у холодильнику.

Раніше ми розповідали, як приготувати запечений печінковий паштет. Готувати такі паштети у духовці – французька традиція.