В нарізку і до бутербродів: перевірений рецепт паштету на новорічний стіл
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 22270
Чудовий перекус або й страва до святкового столу
Ми розповідали, як приготувати до святкового столу дуже смачний теплий салат з печінкою. Тепер ділимось рецептом дуже ніжного запеченого курячого паштету.
Готувати такі паштети в духовці — французька традиція. Цікавим рецептом поділились на порталі "Фокус".
Інгредієнти:
- філе курячих стегенець — 600 г;
- куряча печінка — 700 г;
- дві цибулини;
- вершкове масло — 100 г;
- два яйця;
- вершки 30% — 100 мл;
- сушені прованські трави — 1 ч. л.;
- сіль, свіжомелений чорний перець.
Спосіб приготування:
- Миємо філе. Сушимо його і нарізаємо невеликими шматочками. Перекладаємо у велику миску.
- Такими ж шматочками нарізаємо печінку. Змішуємо ці два види м'яса. Цибулю для паштету чистимо і дрібно кришимо. Розтоплюємо у сковороді вершкове масло та смажимо на ньому цибулю.
- Яйця збиваємо з сіллю вінчиком. Додаємо вершки та перемішуємо.
- До маси додаємо шматочки курячого м'яса. Солимо, додаємо спеції. Перебиваємо все блендером.
- Розкладаємо у форми для великих кексів. Ставимо їх у глибоке деко, яке заповнюємо холодною водою так, щоб вона доходила майже до країв.
- У духовку, нагріту до 170 градусів, ставимо деко з паштетами у формі. Запікаємо близько 40 хвилин.
Готові паштети залишаємо остигати при кімнатній температурі. Потім прибираємо у холодильник мінімум на годину. Тільки після цього можна діставати його з форми. Також ми розповідали, як дуже смачно приготувати крабовий салат.