В нарізку і до бутербродів: перевірений рецепт паштету на новорічний стіл

Читать на русском
Автор
22284
Спробуйте цей паштет — і будете готувати його на свято і в будні
Спробуйте цей паштет — і будете готувати його на свято і в будні. Фото Ням-ням за 5 хвилин

Чудовий перекус або й страва до святкового столу

Ми розповідали, як приготувати до святкового столу дуже смачний теплий салат з печінкою. Тепер ділимось рецептом дуже ніжного запеченого курячого паштету.

Готувати такі паштети в духовці — французька традиція. Цікавим рецептом поділились на порталі "Фокус".

Інгредієнти:

  • філе курячих стегенець — 600 г;
  • куряча печінка — 700 г;
  • дві цибулини;
  • вершкове масло — 100 г;
  • два яйця;
  • вершки 30% — 100 мл;
  • сушені прованські трави — 1 ч. л.;
  • сіль, свіжомелений чорний перець.

Спосіб приготування:

  1. Миємо філе. Сушимо його і нарізаємо невеликими шматочками. Перекладаємо у велику миску.
  2. Такими ж шматочками нарізаємо печінку. Змішуємо ці два види м'яса. Цибулю для паштету чистимо і дрібно кришимо. Розтоплюємо у сковороді вершкове масло та смажимо на ньому цибулю.
  3. Яйця збиваємо з сіллю вінчиком. Додаємо вершки та перемішуємо.
  4. До маси додаємо шматочки курячого м'яса. Солимо, додаємо спеції. Перебиваємо все блендером.
  5. Розкладаємо у форми для великих кексів. Ставимо їх у глибоке деко, яке заповнюємо холодною водою так, щоб вона доходила майже до країв.
  6. У духовку, нагріту до 170 градусів, ставимо деко з паштетами у формі. Запікаємо близько 40 хвилин.

Готові паштети залишаємо остигати при кімнатній температурі. Потім прибираємо у холодильник мінімум на годину. Тільки після цього можна діставати його з форми. Також ми розповідали, як дуже смачно приготувати крабовий салат.