Ніжний печінковий паштет: проста бюджетна заготовка, яка повинна бути в кожному холодильнику

Читать на русском
Автор
3815
Такий паштет врятує, якщо потрібно терміново перекусити
Такий паштет врятує, якщо потрібно терміново перекусити. Фото pinterest.com

Обов’язково приготуйте його на закуску чи перекус

Ми розповідали, як приготувати смачний салат з печінкою. Тепер ділимось рецептом особливо смачного, апетитного та ніжного паштету з курячої печінки.

Закуска виходить ніжна, дуже приємна на смак, еластичної консистенції. Ще й готується дуже просто. Рецептом печінкового паштету поділились на порталі "Катрусина кухня".

Інгредієнти:

  • 500 г печінки
  • 150 г вершкового масла
  • 1 морквина
  • 1 корінь петрушки
  • 1 цибулина
  • сіль, перець
  • 1 лавровий листок
  • духмяний перець
  • мускатний горіх

Спосіб приготування:

  1. Чистимо і подрібнюємо моркву, петрушку і цибулю. Миємо печінку, очищаємо від плівок і нарізаємо.
  2. Обсмажуємо овочі і печінку, потім тушкуємо до готовності, додавши лавровий лист і духмяний перець. Підливаємо воду за необхідності.
  3. Пропускаємо печінку через м'ясорубку. Перед цим дістаємо лавровий лист.
  4. Перетираємо печінку з маслом за допомогою блендера. Додаємо сіль, перець і мускатний горіх до смаку.
  5. Викладаємо готовий паштет у форму і ставимо в холодильник. За кілька годин він стабілізується і набуде найкращої консистенції.

Виглядає готовий паштет майже як морозиво. Також ми розповідали, як дуже смачно приготувати печінку з цибулею.