Волосся не жирнітиме: проверніть один трюк з шапкою

Читать на русском
Автор
12868
Шапка часто псує зачіску
Шапка часто псує зачіску. Фото Pexels

Цей лайфхак позбавить поширеної зимової проблеми з зачіскою

Зима — не найсприятливіший час для волосся. Адже це сезон шапок, які хоч і захищають голову та вуха від холоду, водночас погано впливають на волосся. Головні убори не тільки викликають пухнастість волосся, але ще й викликають підвищене потовиділення шкіри голови та роблять пасма жирними.

Але це не означає, що всю зиму доведеться ходити із жахливою зачіскою. Наелектризоване волосся можна приборкати за допомогою фольги. А невелика хитрість з шапкою не дозволить волоссю швидко жирніти.

Що робити, щоб волосся не жирніло від шапки

Хоча вигляд вашої зачіски після зняття шапки може розчарувати, відмовлятися від носіння головного убору в холод не варто. Якщо у вас жирна шкіра голови, скористайтеся простим трюком.

Перш ніж надіти шапку, оббризкайте її внутрішню частину сухим шампунем. Це зв’яже надлишки шкірного сала, що з’являються на волоссі, і не обтяжить його. Після зняття шапки ваше волосся залишиться свіжим і виглядатиме набагато краще.

Можна розпорошувати сухий шампунь і безпосередньо на шкіру голови, але необхідно пам’ятати, що цей засіб має підсушуючу дію на волосся. Надмірне використання сухого шампуню може спричинити подразнення, що призводить до свербіння або лущення шкіри. Тому краще не перестаратися.

Раніше "Телеграф" розповідав, як часто потрібно прати зимову шапку. Від цього теж залежить стан волосся та зачіски.