Картопляна запіканка з м'ясом: смачна класика, яку варто спробувати
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 541
Вона така ароматна та смачна, що не залишить байдужим нікого
Картопляна запіканка з м'ясом — це ситна і смачна страва, яка може стати прикрасою будь-якого столу. Вона проста у приготуванні і підійде як для повсякденного, так і для святкового меню.
Рецепт простий і не потребує високого рівня кулінарної майстерності, інформує hadiach.city.
Складові:
- 0,5 кг будь-якого фаршу (зі свинини, яловичини чи курятини, але якісного)
- 800 г картоплі
- цибулина
- 2 зубчики часнику
- спеції
- 3 яйця
- 320 мл вершків чи густої сметани
- 100 г твердого сиру
- масло для змащування
Приготування:
- Картоплю відварити в "мундирі" і почистити.
- На олії підсмажити цибулю і часник, додати фарш, посолити і поперчити, і, помішуючи, смажити хвилин 8.
- У змащену маслом глибоку форму викласти шар картоплі, нарізаної на кружальця, злегка посолити, далі покласти шар підготовленого фаршу і знову шар картоплі.
- Для заливки збити яйця, додати вершки або сметану, перемішати, додати зелень і спеції і залити картоплю.
- Зверху притрусити твердим сиром, накрити фольгою і запекти в духовці при 180 градусах приблизно півгодини. Зняти фольгу і пекти до зарум'янення сиру.
Поради:
- Для приготування запіканки можна використовувати будь-який вид фаршу, але найкраще підходить свинячий або яловичий.
- Якщо ви не любите жирні страви, можете використовувати курячий фарш.
- Для більш пікантного смаку до фаршу можна додати натертий на тертці часник, цибулю, моркву, болгарський перець або інші овочі.
- Для заливки можна використовувати не тільки вершки або сметану, а й молоко, кефір.
- Якщо ви хочете зробити запіканку більш смачною, можете додати в заливку тертий сир, зелень або спеції.
Раніше "Телеграф" розповідав, про рецепт запеченої скумбрії. Окрім цього, вас може зацікавити рецепт капусти "по-баварськи", смачна та ситна страва на всю сім’ю.