Картопляна запіканка з м'ясом: смачна класика, яку варто спробувати

Читать на русском
Автор
541
Запашна та ситна
Запашна та ситна. Фото southernliving.com

Вона така ароматна та смачна, що не залишить байдужим нікого

Картопляна запіканка з м'ясом — це ситна і смачна страва, яка може стати прикрасою будь-якого столу. Вона проста у приготуванні і підійде як для повсякденного, так і для святкового меню.

Рецепт простий і не потребує високого рівня кулінарної майстерності, інформує hadiach.city.

Складові:

  • 0,5 кг будь-якого фаршу (зі свинини, яловичини чи курятини, але якісного)
  • 800 г картоплі
  • цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • спеції
  • 3 яйця
  • 320 мл вершків чи густої сметани
  • 100 г твердого сиру
  • масло для змащування

Приготування:

  1. Картоплю відварити в "мундирі" і почистити.
  2. На олії підсмажити цибулю і часник, додати фарш, посолити і поперчити, і, помішуючи, смажити хвилин 8.
  3. У змащену маслом глибоку форму викласти шар картоплі, нарізаної на кружальця, злегка посолити, далі покласти шар підготовленого фаршу і знову шар картоплі.
  4. Для заливки збити яйця, додати вершки або сметану, перемішати, додати зелень і спеції і залити картоплю.
  5. Зверху притрусити твердим сиром, накрити фольгою і запекти в духовці при 180 градусах приблизно півгодини. Зняти фольгу і пекти до зарум'янення сиру.

Поради:

  • Для приготування запіканки можна використовувати будь-який вид фаршу, але найкраще підходить свинячий або яловичий.
  • Якщо ви не любите жирні страви, можете використовувати курячий фарш.
  • Для більш пікантного смаку до фаршу можна додати натертий на тертці часник, цибулю, моркву, болгарський перець або інші овочі.
  • Для заливки можна використовувати не тільки вершки або сметану, а й молоко, кефір.
  • Якщо ви хочете зробити запіканку більш смачною, можете додати в заливку тертий сир, зелень або спеції.

Раніше "Телеграф" розповідав, про рецепт запеченої скумбрії. Окрім цього, вас може зацікавити рецепт капусти "по-баварськи", смачна та ситна страва на всю сім’ю.