Просто закиньте рибу в духовку — і вона зробить все за вас: найпростіший рецепт запеченої скумбрії

Читать на русском
Автор
Така рибка ідеально пасує до обіду чи вечері
Така рибка ідеально пасує до обіду чи вечері. Фото shuba.life

Дуже простий спосіб приготувати рибу

Ми ділились рецептом бюджетного вітамінного салатика, який можна приготувати за п’ять хвилин. Якщо вам потрібна основна страва, зверніть увагу на рибу — тим паче, що є способи приготувати її дуже просто та смачно.

Один із них — запекти її в рукаві або у фользі. Запечена скумбрія в такому випадку виходить нереально смачною та соковитою. Простим рецептом поділились на порталі "Файні рецепти".

Інгредієнти:

  • 2 шт скумбрії мороженої
  • 1 шт помідор
  • 0,5 шт лимону
  • 2 ст. л. олії рослинної
  • сіль
  • перець

Спосіб приготування:

  1. У риби відрізаємо голову. Чистимо її — розрізаємо черевце, виймаємо нутрощі та промиваємо. Просушуємо зовні та всередині серветками.
  2. Лимон миємо, нарізаємо тонкими кружечками. Томат теж нарізаємо — кружальцями або пів кружальцями.
  3. На рибині робимо кілька надрізів. До смаку солимо та перчимо, у кожен надріз вкладаємо по шматочку помідора та лимона.
  4. Викладаємо скумбрію на фольгу, рясно змащуємо олією. Загортаємо у фольгу.
  5. Викладаємо рибу на деко. Ставимо у заздалегідь розігріту духовку та запікаємо протягом 25-30 хвилин за температури 190°С.

Таку рибку можна подавати як гарячою, так і холодною. До неї пасує будь-який гарнір, який вам подобається. З класичних можна приготувати картопляне пюре або ніжний гратен.