Просто закиньте рибу в духовку — і вона зробить все за вас: найпростіший рецепт запеченої скумбрії
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Дуже простий спосіб приготувати рибу
Ми ділились рецептом бюджетного вітамінного салатика, який можна приготувати за п’ять хвилин. Якщо вам потрібна основна страва, зверніть увагу на рибу — тим паче, що є способи приготувати її дуже просто та смачно.
Один із них — запекти її в рукаві або у фользі. Запечена скумбрія в такому випадку виходить нереально смачною та соковитою. Простим рецептом поділились на порталі "Файні рецепти".
Інгредієнти:
- 2 шт скумбрії мороженої
- 1 шт помідор
- 0,5 шт лимону
- 2 ст. л. олії рослинної
- сіль
- перець
Спосіб приготування:
- У риби відрізаємо голову. Чистимо її — розрізаємо черевце, виймаємо нутрощі та промиваємо. Просушуємо зовні та всередині серветками.
- Лимон миємо, нарізаємо тонкими кружечками. Томат теж нарізаємо — кружальцями або пів кружальцями.
- На рибині робимо кілька надрізів. До смаку солимо та перчимо, у кожен надріз вкладаємо по шматочку помідора та лимона.
- Викладаємо скумбрію на фольгу, рясно змащуємо олією. Загортаємо у фольгу.
- Викладаємо рибу на деко. Ставимо у заздалегідь розігріту духовку та запікаємо протягом 25-30 хвилин за температури 190°С.
Таку рибку можна подавати як гарячою, так і холодною. До неї пасує будь-який гарнір, який вам подобається. З класичних можна приготувати картопляне пюре або ніжний гратен.