Капуста "по-баварськи": смачна та ситна страва на всю сім’ю

Читать на русском
Автор
690
Такої капусти ви ще не куштували
Такої капусти ви ще не куштували. Фото Апостроф

Страви виходить особливо смачна та ситна

Ми розповідали, як смачно тушкувати капусту. Тепер ділимось цікавою баварською варіацією цієї страви — вона готується з квашеною капустою, а м’ясною складовою і ній є купати.

Страва виходить нежирною і дуже ситною. Рецептом тушкованої капусти з купатами поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • Купати – 700 г
  • Квашена капуста – 500 г
  • Цибуля – 2-3 шт
  • Яблуко кисле – 1 шт
  • Грудинка або корейка – 150-200 г
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Зелень – кріп чи петрушка
  • Лавровий лист – 1 шт
  • Перець, цукор – за смаком
  • Соняшникова олія – 2-3 ст. л.
  • Вода – 1,5 склянки

Спосіб приготування:

  1. Купати обсмажуємо з усіх боків, щоб вони не розварилися при тушкуванні. Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо, поки вона не стане м'якою.
  2. Грудинку нарізаємо брусочками і додаємо до цибулі. Обсмажуємо все, поки воно не стане рум'яним. Квашену капусту нарізаємо невеликими шматочками і додаємо до цибулі та грудинки. Перемішуємо.
  3. Яблуко нарізаємо великими шматочками і додаємо до капусти. Заливаємо половиною склянки води і тушкуємо, поки яблуко не стане м'яким.
  4. Спробуємо на смак. Якщо капуста кисла, додаємо цукор. Перемішуємо, заливаємо водою, щоб вона покривала капусту. Викладаємо зверху купати. Накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні, поки купати не стануть готовими.
  5. У цей час січемо зелень і часник для подачі. За 5 хвилин до готовності додаємо лавровий лист, перець, часник і зелень.
  6. Все перемішуємо. Накриваємо кришкою і доводимо до готовності.

Страва виходить надзвичайно ситною та смачною. Також ми розповідали, як приготувати ситний німецький салат.