Капуста "по-баварськи": смачна та ситна страва на всю сім’ю
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 690
Страви виходить особливо смачна та ситна
Ми розповідали, як смачно тушкувати капусту. Тепер ділимось цікавою баварською варіацією цієї страви — вона готується з квашеною капустою, а м’ясною складовою і ній є купати.
Страва виходить нежирною і дуже ситною. Рецептом тушкованої капусти з купатами поділились на порталі "Школа Життя".
Інгредієнти:
- Купати – 700 г
- Квашена капуста – 500 г
- Цибуля – 2-3 шт
- Яблуко кисле – 1 шт
- Грудинка або корейка – 150-200 г
- Часник – 3-4 зубчики
- Зелень – кріп чи петрушка
- Лавровий лист – 1 шт
- Перець, цукор – за смаком
- Соняшникова олія – 2-3 ст. л.
- Вода – 1,5 склянки
Спосіб приготування:
- Купати обсмажуємо з усіх боків, щоб вони не розварилися при тушкуванні. Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо, поки вона не стане м'якою.
- Грудинку нарізаємо брусочками і додаємо до цибулі. Обсмажуємо все, поки воно не стане рум'яним. Квашену капусту нарізаємо невеликими шматочками і додаємо до цибулі та грудинки. Перемішуємо.
- Яблуко нарізаємо великими шматочками і додаємо до капусти. Заливаємо половиною склянки води і тушкуємо, поки яблуко не стане м'яким.
- Спробуємо на смак. Якщо капуста кисла, додаємо цукор. Перемішуємо, заливаємо водою, щоб вона покривала капусту. Викладаємо зверху купати. Накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні, поки купати не стануть готовими.
- У цей час січемо зелень і часник для подачі. За 5 хвилин до готовності додаємо лавровий лист, перець, часник і зелень.
- Все перемішуємо. Накриваємо кришкою і доводимо до готовності.
Страва виходить надзвичайно ситною та смачною. Також ми розповідали, як приготувати ситний німецький салат.