Рецепт коржів на кефірі: ніжні, пухкі, ароматні - як у дитинстві

Читать на русском
Автор
6640
Ідеально підійдуть для сніданку, легкого обіду або вечері (фото створене з допомогою ШІ)
Ідеально підійдуть для сніданку, легкого обіду або вечері (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Це відмінний спосіб приготувати смачну та універсальну закуску

Цей рецепт коржів на кефірі – це справжнє задоволення для гурманів. Вони виходять пухкими та ароматними, що є ідеальною основою для сендвічів або прекрасним доповненням до чашки чаю чи кави.

Сьогодні ми дізнаємося, як легко та успішно приготувати коржі, використовуючи рецепт від tsn.ua, що гарантує смачний результат.

Складові:

  • Пшеничне борошно: 3 склянки
  • Яйце: 1 шт.
  • Кефір жирністю 2,5%: 1 склянка
  • Рослинна олія: 1 ст. л. в тісто + 4-5 ст. л. для обсмажування
  • Сода: 1/2 ч. л.
  • Сіль: 2 щіпки
  • Спеція Мірудія: 1 ст. л.
  • Сметана: для подавання

Приготування

  1. Заміс тіста. У мисці змішайте просіяне борошно, яйце, кефір, 1 ст. л. олії, соду та сіль. Почніть замішувати виделкою, а потім домішуйте руками до отримання однорідного тіста середньої густини. Зберіть тісто в кульку, накрийте та залиште на 30-40 хвилин.
  2. Формування коржів. Поділіть тісто на 10 частин по 60-80 г кожна. На посипаній борошном поверхні розкачайте кожен шматочок тіста на товщину близько 5 мм. Розкачані коржі складіть, присипавши борошном.
  3. Обсмажування. Розігрійте олію на середньому вогні у сковороді. Обсмажуйте коржі, попередньо обтрусивши від борошна. Обсмажуйте до золотистого кольору, кладіть на паперовий рушник для видалення зайвого жиру, потім посипте сумішшю спеції Мірудія та солі.

Подавайте коржі гарячими з холодною сметаною. Також можна використовувати коржі як основу для сендвічів, розрізавши їх горизонтально та додавши улюблені начинки.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати ніжні млинці на молоці. Окрім цього, вас може зацікавити стаття про те, що робити коли дріжджове тісто не піднімається.